Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

OBRATITE PAŽNJU

Razlozi koji će ženu
naterati na prevaru!

Autor: Magazin.hr | 14.04.2013 - 11:15:00h | Komentara: 0

Iako se kaže da su muškarci s Marsa, a žene s Venere, u nekim stvarima zapravo su vrlo slični. Nisu samo muškarci ti koji će zbog nezadovoljstva u vezi utehu tražiti u tuđem krevetu. Stručnjak za veze i psihologiju, Rene Li, navodi pet realnih razloga zbog kojih žene prevare partnera.

ss

I žene su sklone "švrljanju" | Foto: Shutterstock

VELIKE ŽIVOTNE PROMENE
"Ako je diplomirala, navršila određen broj godina, izgubila jednog od roditelja ili uplovljava u bračnu luku, žena postaje introspektivna", objašnjava Rene Li. "Čak i ako je u pitanju nešto što želi kao što je veridba ili diploma, neke životne promene mogu kod žena probuditi niz emocija i pitanje kuda njen život vodi. U tim tranzicijama može se javiti i nelagodnost zbog promena koja ženu može navesti i na prevaru", dodaje Rene.
NEDOSTATAK PAŽNJE I ZAHVALNOSTI
"Muškarci često zaborave da hvale svoje partnerke i da im iskazuju  zahvalnost zbog nekog njihovog uspeha. Žene teže emocionalnim vezama i pogađa ih kad njihov partner ne primećuje neka postignuća na koja su one ponosne. Ženu pogađa kad muškarac ne ceni njen trud i kad joj nedostaje zahvalnosti. To može izazvati frustracije, nezadovoljstvo i nemir", napominje  Li. Ono što im nedostaje kod kuće potražiće negde drugde.
OSEĆAJ DA SE BLIŽI KRAJ VEZE
"Kad žena oseti da je veza u krizi i da se bliži kraj, bez obzira na razlog raspada, potražiće utehu negde drugde kako bi popunila prazninu i ublažila udarac raskida", kaže stručnjak. "Ako je ona ta koja razmišlja o prekidu, prevaru će iskoristiti kao taktiku, kao izazov i testiranje same sebe", dodaje ona.
NEDOSTATAK UZBUĐENJA I ZABAVE
"Kad u vezi nestane smeha, nestane i ljubavi. Smeh je jedan od ključnih elemenata u odnosu", objašnjava Rene Li. "Čim stres postane dominantan u odnosu, žena se oseća nesrećno. Ako u toj fazi sa svojim prijateljem ili kolegom oseti lagodnost prilikom druženja, ta osoba će joj postati primamljiva", kaže Rene.
DOSAĐIVANJE U SPAVAĆOJ SOBI
"Ne treba samo muškarcima tu i tamo malo 'začina' kad je seks u pitanju. Žene se moraju osećati poželjno. Ako žena počne da oseća seksualnu prazninu to je loš znak. Iako je lako odrediti šta nedostaje u seksualnom životu nekog para, često je teško napraviti potrebne promene kako bi se stanje popravilo. Upravo to će navesti ženu da seksualno uzbuđenje potraži van veze, s nekim drugi"', tvrdi Li.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP