Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

AKO DOĐE DO TOGA

Sanirajte povrede nastale tokom seksa!

Autor: menshealth.rs | 17.09.2013 - 11:05:00h | Komentara: 0

Ujed, ogrebotina, "šljiva", grč u nozi, odrana koža, ali i prelom penisa....su potencijalne povrede tokom vođenja ljubavi. Šta uraditi u svakom pojedinačnom slučaju?

Ujed

Ona malo vatrenija, on malo osetljiviji i eto povrede!

Koliko god da zvuči neverovatrno, ali ljudski ujed može biti gori od ujeda životinje, jer se u prosečnim ustima nalazi izuzetno mnogo različitih vrsta bakterija. Zato, temeljno operite ranu, proverite da li ima otoka, crvenila, gnojenja. Ako primetite ove znake, ili osećate groznicu, idite kod lekara, ne lečite se sami.
Ako ste ogulili kožu nakon seksa na podu, najčešće na laktovima ili kolenima, namažite rane nekom antibiotskom kremom, a zatim ih prekrijte nelepljivim kompresama kako bi ostale navlažene. Sledećeg puta se pripremite - bacite meko ćebe na pod...
Prelom penisa se takođe dešava, doduše retko. Prelomljeni polni organ boli, ima otok, pomodri... Potrebno je odmah stavite hladne obloge, najbolje led umotan u krpu ili tanji peškir, a potom pravac hitna pomoć. Prelom se uspešno leči, a dotle - potpisivanje na gips!
Tragovi noktiju na koži spadaju u najčešće povrede i dovoljno ih je tretirati antibiotskom kremom, ukoliko ogrebotine nisu mnogo duboke. Uglavnom nestanu za nekoliko dana.
I koža na polnom organu, muškom ili ženskom, može da se odere prilikom grupljeg seksa. Te povrede tretirajte kao i bilo koju drugu abrazivnu povredu – koristite hidratantni losion (neki koji je namenjen osetljivoj koži) kako biste ubrzali proces oporavka.
Modrice i nagnječenja, takozvane "šljive" na koži, nestaju nešto sporije, a može da vam pomogne krema sa K vitaminom. Preporučuje se nošenje rolke ili maramne oko vrata. Koliko god da su vam te modrice drage uspomene, ne morate baš da se šepurite unaokolo.
Udarac kolelnom u testise zna da boli. U tom slučaju prekinite odnos, lezite na leđa, postavite peškir ispod skrotuma kako biste sprečili doticanje krvi. Onda stavite led (umotan u peškir) i zadržite ga na tom mestu do 10 minuta. Ako dođe do oticanja ili promene boje, posetite lekara.
Mišići nogu su najčeća meta grčeva tokom seksa. Istežite mišiće dok ne prestanu da se grče. Da biste sprečili grčeve, popijte jednu ili dve čaše vode tokom te predkoitalne večere.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP