Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

OVO VAM PARTNER NEĆE REĆI:

Sedam znakova da ste loši u krevetu!

Autor: Men's Health | 27.09.2014 - 13:29:00h | Komentara: 0

Iako pretpostavljamo da ne postoji mogućnost da nešto ne valja u vašem seksualnom životu i da ste apsolutni tigar u spavaćoj sobi, sigurni smo da ćete (makar krišom) pogledati kojih sedam znakova upućuju da možda dešavanja u krevetu nisu onakva kakvim se vama čine.

seks parovi ljubav krevet Foto:Profimedia

Foto:Profimedia

To što vi mislite da ste seks mašina i potpuni kralj u krevetu, a žene vam govore da im pružate neverovatne orgazme, ne znači da je sve to potpuno tačno.
PRESKAČETE PREDIGRU
Došli ste kući sa posla, ceo dan ste razmišljali o seksu i odmah prelazite na stvar, jer jedva čekate da vodite ljubav sa vašom dragom. Vaša devojka, sa druge strane, nije mislila na seks. Ona je razmišljala o poslu, o svađi sa najboljom drugaricom i šta da vam spremi za večeru. Ona nije dovoljno zagrejana i takav seks, bez prethodne predigre joj nikako neće prijati.
„Predigra, predigra, predigra – ne mogu da izgovorim dovoljno puta tu reč!“, kaže seksolog Emili Morse. Zapamtite da je za žene seks uglavnom mentalne prirode. One moraju da se zagreju i fizički i mentalno.
Predigra može da počne i satima pre nego što uđete u kuću. Pošaljite joj poruku kako jedva čekate da je vidite i kako je divno izgledala jutros kada ste odlazili na posao. Onda je poljubite kada stignete sa posla i pomazite je pre nego što počnete da joj skidate odeću.
Predigra nije sugestija, ona je početni uslov za većinu žena.
NE PRUŽATE JOJ ORALNI SEKS
Uzbuđeti ste što ćete imati seksualni odnos i uopšte ne mislite na potrebe vaše devojke, pa joj samo nekoliko puta pomilujete ili poližete klitoris i prelazite pravo na stvar. I kao i kod predigre, ona nije zagrejana i neće uživati u seksu koliko i vi.
Spustite se dole!
„Ako zaista želite da i vaša devojka uživa u seksu, pružite joj oralno zadovoljstvo. Kao što ništa nije uzbudljivije od devojke, koja uživa u oralnom zadovoljavanju svog muškarca, isto tako ništa nije privlačnije od muškarca koji uživa u pružanju oralnog zadovoljstva svojoj devojci“, ističe Morse.
Samo 25 do 30 procenata žena dostigne orgazam u toku seksa, a većini je potrebna stimulacija klitorisa.
NAKON ODNOSA ODMAH ZASPITE
Nakon seksa, okrenete se na drugu stranu kreveta i kažete joj: „Izvini, dušo, ali ovde je prevruće.“ i pritom napravite razdaljinu između vas dvoje tako da vam se tela uopšte ne dodiruju. Možda malo proćaskate pre nego što zaspite, ali niste raspoloženi za maženje. Ona će biti neraspoložena , jer žene prosto obožavaju mažene nakon seksualnog odnosa.
Ako ne spadate u grupu momaka, koji vole da se maze nakon seksa, počnite sa malim, fizičkim kontaktom – pomazite joj leđa ili lezite blizu nje. Maženje nakon seksa doprinosi vašem zbližavanju. Prema novom istraživanju Univerziteta u Torontu – Mississauga, najuspešniji parovi uvek praktikuju maženje nakon seksa.
„Način na koji se ponašate prema partneru nakon seksa zaista je bitan, jer pokazuje na koji način uopšte posmatrate i doživljavate vašu vezu.“, kaže Morse.
NE ISPROBAVATE NOVE STVARI
Plašite se da ne uradite nešto pogrešno, pa ne istražujete nove stvari. Razmišljali ste o novoj pozi, koju biste mogli da probate, ali ste toliko uplašeni da nećete moći da izvedete određeni pokret ili da ćete imati problema sa erekcijom. Misionarska i dogi poza je provereno dobra, tako da ostajete zaglavljeni sa ove dve poze u svakom sledećem odnosu.
Ostavite po strani vaše strahove i zamenite ih sa strašću.

Naravno da će se dešavati neprijatni momenti, ali pravljenje grešaka je svakako bolje od toga da ne radite ništa, ne istražujete nove poze ili mesta za vođenje ljubavi.
„Sigurna sam da će vaša partnerka smatrati da su greške u toku seksa i isprobavanju pojedinih egzibicija privlačnije od ustaljene rutine.“, naglašava Morse.
NE ZNATE ŠTA VOLI
Niste je pitali šta voli, šta joj odgovara i na koji način želi da je dodirujete, jer polazite od pretpostavke da je svaka žena ista, da svaka postiže orgazam na isti način? O, ne!
Morse naglašava da je svaka žena posebna i da joj treba pristupati drugačije. Kada postignete početni nivo intimnosti sa devojkom, otvoreno je pitajte šta voli u seksu. Možda će ona ispuštati zvukove u toku odnosa, kako bi vam pokazala da joj se dopada određeni pokret ili poza, ali možda postoji nešto što bi baš želela da probate, a to nećete saznati dok je ne pitate.
„Žena nije kutija sa tajnim kodom koji morate da pronađate, samo je pitajte i ona će vam rado odgovoriti šta voli u krevetu.“, kaže Morse.
NJENE REAKCIJE SU PRETERANE
„Jedva da ste je dotakli, a ona vrišti, pa postoji šansa da glumi više zadovoljstva nego što zapravo oseća.“, kaže Morse. Istraživanja pokazuju da 80 posto žena ispušta zvukove i stenje, bez obzira da li se zaista tako osećaju ili ne.
„U svakom slučaju, vi bi trebalo da budete razlog zašto ispušta zvukove , pa kada se zvuk ne poklapa sa slikom, to znači da nešto nije u redu.“, kaže Morse.
Dajte joj do znanja da vas zaista uzbuđuje kada joj čujete da i njoj prija seks, ali da želite da znate šta joj tačno najviše odgovara.
NE OBRAĆATE PAŽNJU NA NJEN VRHUNAC
Postarajte se da uvek ona prva dostigne vrhunac.
„Mnogi muškarci pretpostavljaju da pošto su oni zadovoljeni, a devojka nije rekla ništa nakon toga, imaju zeleno svetlo da se okrenu i utonu u san.“, kaže Morse.
„Ukoliko niste sigurni da li je postigla orgazam, verovatno nije. Ako nikada ne obraćate pažnju na njen orgazam, u velikom ste problemu“, nastavlja Morse. Iako ste je pitali jednom ili dva puta da li je zadovoljena, a ona vam je odgovorila nešto kao Ne brini, u redu sam, ili je napomenula da ne može da dostigne orgazam svaki put kada imate odnos, to ne znači da nije još uvek zagrejana i da ne čeka na orgazam, iako to nije eksplicitno izložila tokom seksa.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP