Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

REŠITE PROBLEM!

Seks-raspored spasava brak!

Autor: 24sata.hr | 06.06.2013 - 20:52:00h | Komentara: 0

Planiranje seksa ubija spontanost? Možda, ali još je gore apstinirati zbog previše posla i roditeljskih obaveza, pa je bolje naći se na pola puta i oživeti seksualnu želju

Čista seksi desetka za ekonomiste!

Dobro isplanirajte seksualni život! | Foto: Shutterstock

Možda ste ljuti zbog nečega na partnera, a kad postoji ljutnja i ogorčenost seks pada u drugi plan. Međutim, ne dopustite da te "seksualne sankcije" traju, zatražite primirje i pokušajte da porazgovarate.

- Često nije problem razgovarati o seksu kad je sve u redu, ali kad se i drugi problemi nagomilaju, povlačimo se i postajemo ćutljivi. Zato ne tražite krivca. Imajte na umu da partner koji čezne za više strasti nije zbog toga bolji niti uzbuđeniji, kao i da druga strana, zbog toga što joj trenutno nije do seksa, nije frigidna ili ona "s problemom" - upozorava britanska seksualna terapeutkinja Trejsi Koks.
Ako želje nisu usklađene, jedno od vas verovatno se oseća odbačeno, a drugi partner oseća pritisak. Oboje se osećaju loše i jedino uz kompromis možete popraviti “pokvarene” strasti. Pokušajte da postavite realne ciljeve i ostvarite ih.
- Neka partner koji želi više seksa odredi najmanji broj odnosa koje želi tokom dve nedelje, a partner koji nema toliku želju odredi maksimum, pa pronađite "zlatnu sredinu" - savetuje Koks.

loi

Kada vam dođe do seksa, ne gubite vreme, već odmah u akciju!

Planirajte "događaj"

I nemojte da očekujete da će se stvari reše tim jednim razgovorom, ma koliko se oslobođeno i zadovoljno nakon njega osećali. Rešili ste najteži deo problema: priznali da problem postoji, sad tek sledi “ozbiljan rad”.
Proverite datume koji vam oboma odgovaraju za seks, nemojte samo da čekate da se on “dogodi”. Planiranje vam se ne sviđa, imate osećaj da “to više nije to”? Glupost, jer sad ste - bez seksa. Ni u dobrom restoranu nećete dobiti mesto bez rezervacije, planirajte veliku noć, pripremite se za nove stilove i tehnike.

Seks je samo simptom problema

Poradite na kvalitetu odnosa: razgovarajte šta želite da promenite u vođenju ljubavi, recite šta vam se sviđa i šta biste voleli da probate i recite ako vam se nešto ne sviđa. Nastojte da budete konstruktivni, ne negativni, jer ako je reč o nečemu što partner voli, opet morate da nađete kompromis.

Ulažite u seks 

Nemojte samo da filozofirate, navalite što pre! Istraživanja pokazuju da trošimo previše vremena od trenutka kad poželimo seks do same akcije, što je takođe jedan od razloga za gubitak motivacije. Razmišljajte o seksu kao o bankovnom računu na koji stalno treba da ulažete da biste nešto imali.

Uvedite novine

Što ste duže zajedno, to više robujete navikama. Seks postaje jednoličan i brz, već dobro znate šta pali partnera i samo pritiskate te “prekidače”. Pod hitno kupite knjigu u kojoj se opisuju razne tehnike i poklonite je partneru. Ne spominjite dosadu, radije recite da ste znatiželjni i želite malo “da osvežite” odnos.

seks

Inicirajte seks, ali uvek pokušajte nešto novo

Dogovorite tajne znakove

Ideja da sami inicirate seks vrlo je poticejna, osećaćete se više seksi, pogotovo ako partner spremno odgovori. Međutim, ne prepuštajte sve slučaju: dogovorite znak na temelju kojeg ćete znati da li je partner raspoložen, ili možda ima previše posla, dogovor s prijateljima i sl.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP