Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

POTRUDITE SE:

Šest načina da se izborite sa prevremenom ejakulacijom

Autor: Menshealth.rs | 16.02.2015 - 09:34:00h | Komentara: 1

Ako vam se u poslednje vreme često dešava da prebrzo dostignete vrhunac, otkrijte koje efikasne metode mogu da vam pomognu da prevaziđete problem prevremene ejakulacije.

seks parovi ljubav krevet Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

„Prevremena ejakulacija je problem, sa kojim se skoro svaki muškarac suočava u nekom periodu života.", kaže Tomas Volš, urolog sa Univerziteta u Vašingtonu.

PREUSMERAVANJE ENERGIJE
„Ovo se odnosi na ideju da možete da regulišete neurofiziologiju ili način na koji vaše telo reaguje na fizičke senzacije.“, objašnjava dr Volš.
Iako postoji mnogo različitih vrsta ove metode, jedna od najčešćih kod lečenja prevremene ejakulacije jeste da dovedete sebe do granice doživljavanja orgazma pre zaustavljanja svih seksualnih i aktivnosti samozadovoljavanja i da pokušate da svoje uzbuđenje iskontrolišete.
Ova tehnika, takođe poznata i kao Ispitivanje granica, može da vam pomogne da istrenirate mozak i telo da bolje iskontrolišete vašu želju za orgazmom.
STISAK
Kada osećate da ste blizu vrhunca, prestanite sa odnosom i stisnite predeo ispod glave penisa. Blago pritisnite ovaj deo palcem i kažiprstom fokusirajući se na uretru. Ova tehnika tera krv iz polnog organa i trenutno smanjuje seksualnu napetost, koja potiskuje ejakulaciju.
PRVO DAME
Kada zadovoljite svoju partnerku (prstima, oralno i seksualnim pomagalom) i budete svesni da je ona uživala i doživela orgazam oslobodićete se pritiska koji osećate. A potom ćete bezbrižno i vi da dostignete dugo očekivani vrhunac.
LOKALNA ANESTEZIJA
„Postoje sprejeve koji se nazivaju lokalnim anesteticima, a koji mogu da se nanesu na penis i umanje zadovoljstvo i drže stvari pod kontrolom.“, kaže dr Volš.
Kada se pravilno koriste, može da se podesi tačna količina, koja će blago umanjiti zadovoljstvo, a neće se preneti na partnerku. Doktor Volš upozorava da nedostatak senzitivnosti u ovom delu tela može da vam oteža ustajanje iz kreveta.
ODGOVARAJUĆI KONDOMI
Postoje kondomi koji su namenjeni upravo za produženo zadovoljstvo, pa je možda upravo potraga za ovakvim kondomima najbolje rešenje za vas.
PILULE
Većina muškaraca koristi pilule da bi održalo erekciju, ali postoje lekovi koji vam mogu pomoći da vaš odnos potraje. Svakako bi trebalo da se konsultujete sa lekarom pre upotrebe bilo kakvih lekova, jer ova vrsta medikamenata može da izazove nuspojave poput promene raspoloženja i drugih sporednih efekata.
Ukoliko se vaši problemi sa prevremenom ejakulacijom nastave, konsultujte se doktorom, koji će vam adekvatno i stručno pomoći da prevaziđete ovaj problem.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • racky Vreme: 16.02.2015 18:29h

    najbolje skrenuti misli na druge stvari,pocesati ledja,muva na plafonu,prasina na tv,pukla lajsna,kriva linija posle krecenja ima jos mrzi me da pisem odo da ubijem muvu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP