Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

REZULTATI NOVOG ISTRAŽIVANJA:

Siromašniji muškarci biraju muškobanjaste žene!

Autor: Moj portal | 09.05.2014 - 11:19:00h | Komentara: 0

Verovali ili ne, finansijske krize i te kako utiču na ljubavne odnose. Privilegija muškaraca u bogatijim zemljama jeste to što oni, bili toga svesni ili ne, sebi mogu dozvole da preferiraju da uz sebe imaju partnerke koje su vrlo privlačne.

ljubav par pivo priroda jesen

Foto: Profimedia

Muškarce koji žive u politički i ekonomski stabilnim državama, odnosno onim delovima sveta gde je zdravstvena zaštita najbolja, kod pripadnica suprotnog pola više privlače ženstvenije crte lica.
Za razliku od njih, momke u zemljama u kojima se teže živi privlače dame s nešto grubljim facijalnim karakteristikama.
"Evolucija je dovela do toga da muškarci koji žive u težim uslovima biraju muškobanjaste žene", objašnjava autorka ove studije, Ursula Marcinskovska, biolog na finskom univerzitetu Turkua.
Za studiju, objavljenu u britanskom časopisu "Biology Letters", naučnici su zatražili od 1.972 heteroseksualna muškarca iz 28 zemalja da izaberu po svom izboru najprivlačnije lice mlade žene. Dobili su 20 parova fotografija, a svaki par prikazivao je isto lice, s time što je jedna fotografija bila sređena u fotošopu, kako bi se licu dale ženstvenije crte (veće oči, punije usne, okruglija vilica i manje izražene obrve), dok je na drugoj ta ista žena imala nešto grublje karakteristike.
Rezultati su suprotni dosadašnjim hipotezama da muškarci u zemljama sa slabom zdravstvenom zaštitom posebno vole ženstveniji izgled, koji bi trebalo da predstavlja znak plodnosti i dobrih gena. Među državama u kojima je sprovedeno istraživanje pokazalo se da Japanci najviše od svih vole nežne, blage i meke crte lica, a Nepalci najmanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP