Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

KAKO PATIMO

Šta rade žene, a šta muškarci posle raskida?

Autor: Alo! | 19.02.2015 - 15:42:00h | Komentara: 0

Nakon raskida žene imaju potrebu da svoja najdublja osećanja podele s prijateljima i tako "skinu sa duše" bol koja ih muči, dok muškarci odbijaju da se suoče s osećanjima.

Razvod Raskid | Foto: Profimedia

Žene posle raskida obavezno promene frizuru | Foto: Profimedia

Žene su zaljubljive prirode, dok muškarci retko poklone svoje srce. Oni se teško otvaraju, zbog čega se teže nose s raskidom, tvrde psiholozi, piše 021.rs.
Pripadnice lepšeg pola brže shvate da je gotovo, dok je muškarcima potrebno malo više vremena.
Oni se više oslanjaju na levu stranu mozga koja je zadužena za logičko razmišljanje, dok je ženama izraženija desna strana, odgovorna za intuiciju, osećanja i izražavanje.
Nakon raskida, žene imaju potrebu da svoja najdublja osećanja podele s prijateljima i porodicom. One ne zadržavaju stvari u sebi kao što to rade muškarci. U njima se ne nakuplja gorčina, a bol nestaje, zbog čega mogu brže da nastave sa životom.
Za razliku od njih, muškarci ne dele svoje emocije s drugima. Oni ih najčešće potiskuju u sebi i pretvaraju se da je sve u redu, istakla je Britanka Trejsi Koks, seksualni terapeut.
Muškarci se zatrpaju poslom kako ne bi mislili na bivšu, traže utehu u alkoholu ili u drugim ženama. Oni će učiniti sve da se ne suoče s raskidom i bolom koji ide uz to. Iskazivanje osećanja njima je najčešće znak slabosti i patetike, i boje se da ne ispadnu slabići pred svojim prijateljima.
Nakon raskida bivši partneri su primorani da stvore novi i samostalni život. Žene se u takvim trenucima više oslanjaju na prijatelje, dok se muškarci okreću svojim solo prijateljima.
Oni najčešće odbacuju zajedničke prijatelje u korist samaca zato što im je teško da slušaju kako bivšoj ide dobro u životu.
Žene nakon raskida često promene svoj izgled, frizuru ili stil odevanja i samim tim označavaju novi početak. Novi izgled im podiže samopouzdanje i odmah izgledaju bolje.
Za razliku od njih, muškarci pate u tišini što se itekako odražava na njihov izgled.
Umor, iscrpljenost i neprospavane noći ostavljaju tragove, tvrdi Koks.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP