Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

ZANIMLJIVO

Sve što niste znali o orgazmu: Moguć je čak i tokom porođaja!

Autor: 24sata.hr | 27.09.2013 - 15:16:00h | Komentara: 0

Činilo se da se sve zna o orgazmu, seksu, ali ne evo još nekih saveta kako da vaš seksualni život bude još bolji.

Žena može postići sedam vrsta orgazma
Stimulacijom klitorisa žene najlakše postižu orgazam, međutim osim toga mogu doživeti još šest različitih vrsta vrhunaca. Vaginalni orgazam postiže se stimulacijom G tačke, analni podraživanjem analnog otvora, kombinovani je spoj klitoralnog i vaginalnog, višestruki označava više intenzivnih talasa zadovoljstva tokom seksa, produženi iziskuje veliku kontrolu muškarca i istovremeni u kojem parovi najviše uživaju.
 

Orgazam glume i žene i muškarci
Gotovo 70 posto žena priznalo je da je barem jednom u životu odglumilo orgazam, a najčešće to rade da ne povrede partnera ili zato što je seks jednostavno loš pa žele što pre da završe. Prema istoj studiji univerziteta Kansas ništa bolji nisu ni muškarci - isto je učinila gotovo trećina njih, a skoro 59 posto njih tvrdi da mogu prepoznati kad žena glumi.

seks 11

 Ženski orgazam traje duže nego muški

Iako muškarci lakše postižu vrhunac, ženski orgazam traje gotovo četiri puta duže Njegov užitak traje svega šest sekundi, dok njen traje od 20 do 23 sekunde. Žene tokom orgazma svakih 0,08 sekundi iskuse ritmičke kontrakcije koje mogu pojačati Kegelovim vežbama. U blagom orgazmu javlja se tri do pet kontrakcija, a u intenzivnom 10 do 15.
 

Samo jedan posto žena može doživeti orgazam milovanjem grudi
Iako često zanemarene, grudi su prava erogena zona. Muškarci ih naprosto obožavaju, a više od 80 posto žena priznaje da ih milovanje uzbuđuje. Međutim tek jedan posto njih može doživeti orgazam stimulacijom tog dela tela.
 

Oko 15 posto žena ne može postići orgazam
Iako ih više od 70 posto žena glumi, stručnjaci procjenjuju da 10 do 15 posto žena ne može postići orgazam, a razlog je fizičke prirode. Najzadovoljnije u krevetu su Brazilke, Šveđanke, Grkinje i Izraelke, otkrilo je Dureksovo istraživanje.

seks

 Orgazam je s godinama sve bolji
Sa  godinama žene lakše postižu vrhunac, a do orgazma brže dolaze žene u stabilnim vezama. One su zadovoljnije seksualnim životom zato što su već naučile kako njihovo telo funkcioniše i šta partner treba učiniti za njihov užitak.
 

Orgazam je moguć i tokom porođaja
I muškarci i žene tokom spavanja mogu postići orgazam, a izazivaju ga erotski snovi. Orgazam je takođe moguć i tokom vežbanja zbog stezanja mišića karlice, ali i tokom porođaja.
 

Orgazam ublažava bolove
Orgazam ublažava glavobolju i bolove koje uzrokuje artritis, a popravlja i raspoloženje te smanjuje posledice depresije. Tokom orgazma u telu se otpušta oksitocin, hormon sreće koji blagotvorno deluje na zdravlje. Osim toga, postizanje vrhunca snižava krvni pritisak, a redovni seks podiže nivo antitela imunoglobulina koji štiti od infekcija i prehlada.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP