Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

ZA BUĐENJE STRASTI

Tantričke metode za bolji seks

Autor: Svet plus | 06.10.2013 - 09:55:00h | Komentara: 0

Ukoliko ste se udaljili od partnera, a seksualni život vam postao rutina, pokušajte neke nove, a zapravo stare metode - tantričke. Nesumnjivo će vam se strast u ljubavni odnos vrlo brzo vratiti.

seks

Postoji bezbroj tantričkih rituala i obreda, ali osim ekstaze u spavaćoj sobi, poenta je da budete kreativni i svesniji da ste duhovno biće. Osnove umetnosti tantre kažu da muškarci vežbama mogu ojačati i održati zdravlje prostate, povećati polnu moć i naučiti kontrolisati ejakulaciju.
Najbolji način da ovu ideju predstavite partneru je kao oblik neke nove zabave u krevetu. Čini vam se da je među vama nestalo strasti i želite ponovno uzavrelu atmosferu u krevetu? Retko koji partner će biti protiv ovih osnovnih metoda. Evo predloga nekih osnovnih tantričkih vežbi za početnike prema knjigama "Urban Tantra" i "Ecstasy is Necessary" autorke Barbare Karelas.
Intenzivni pogledi
Kažu da su oči ogledalo duše, a ova vežba traži sedam minuta neprekinutog kontakta očima između partnera. Ovu vežbu treba praktikovati svaki dan. U tih sedam minuta ne skrećite pogled jedno s drugog, nemojte nikako komunicirati, te pokušajte uskladiti ritam disanja.
"Iako ova vežba zvuči jednostavno, vrlo je intimna", kaže Karelas i dodaje da je možete izvoditi odeveni ili nagi, zavisno od trenutka u kojem se nađete. Predlaže da vežbu odradite ujutro, jer ćete tada misliti jedno na drugo tokom celog dana.
Intimnost
Druga vežba usredsređena je na disanje tokom seksa koje treba postati potpuno sinhronizirano. Mnogi parovi jedva da imaju vremena za intimnost uz sve druge životne obaveze, posebno ako imaju decu, ali treba posložiti prioritete. U dugim vezama i brakovima seks je često rutina pa Karelas predlaže da se partneri drugačije organiziuju kako bi pronašli vremena za intimnost.
Vreme koje obično posvetite seksualnom životu sada udvostručite. Umesto da žurite i ciljate vrhunac, uzmite više vremena, istražujte jedno drugo, jer to je način da pronađete nove tačke koje vas uzbuđuju i pružaju zadovoljstvo. Raspitajte se, na primer, o tantričkoj jogi, odnosno drevnoj praksi koja koristi seksualnu energiju kako bi postigla viša stanja svesti. Ovaj način vežbanja seksualni život čini puno uzbudljivijim, a partneri postaju duboko povezani.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP