Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

OVO MOŽDA NISTE ZNALI!

U čarapama do orgazma! 16 saveta za bolji seks!

Autor: 24sata.hr | 05.02.2015 - 14:25:00h | Komentara: 0

Loš odabir parfema, hladne noge i namršteno lice žene odbijaju kod pripadnika jačeg pola, dok nošenje čarapa tokom seksa povećava šanse za orgazmom.

seks parovi ljubav krevet Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Seks je nepresušan izvor istraživanja, a naučnici svakodnevno otkrivaju stvari koje itekako mogu pridoneti boljem seksualnom životu. Portal Cracked je izdvojio 16 naučno potvrđenih činjenica koje garantuju više strasti u krevetu.

- Nošenje čarapa tokom seksa povećava šanse za orgazmom, potvrdili su holandski istraživači. Hladnoća smanjuje želju za seksom kod oba pola, a ženama je osim topline da bi se oraspoložile za seks potreban osećaj sigurnosti i opuštenosti.


- Ženama su nasmejani muškarci manje privlačni nego oni namršteni, dok su frajerima privlačnije nasmejane žene.


- Veća izloženost suncu povećava seksualnu želju. Vitamin D podstiče proizvodnju testosterona, polnog hormona odgovornog za libido.


- Feromoni su hemijske izlučevine u znoju koje kod suprotnog pola mogu da izazovu seksualnu reakciju. Tako žene kod muškaraca privlači i njihov znoj, odnosno derivat testosterona androstendion. Ta hemikalija uzbuđuje žene i čini ih srećnijima, a učinak traje i po nekoliko sati, pokazalo je američko istraživanje.


- Muškarci koji imaju veći trbuh u krevetu traju pet minuta duže od onih s ravnim stomacima, potvrdila je studija turskog Univerziteta "Erciyes". Višak masnih naslaga na trbuhu znači da muškarci imaju i više estradiola, ženskog polnog hormona koji usporava orgazam.


- Skuplji prsten nije garancija dobrog braka, potvrdile su studije. Istraživači su utvrdili da što je zaručnički prsten skuplji to i brak kraće traje.

- Muškarci s trodnevnom bradom ženama su privlačniji od onih koji su savršeno obrijani. Žene takav izgled povezuju sa seksualnom zrelošću.


- Studija iz 2011. godine potvrdila je da su brinete fizički privlačnije, inteligentnije i pristupačnije nego plavuše i crvenokose.


- Ljubljenje povećava intimnost, smanjuje stres i nivo holesterola.

- I loš odabir parfema može odbiti potencijalnu partnerku. Skoro 56 odsto žena ne bi izlazilo s muškarcem koji ima sličan miris kao njen otac. Na taj način se telo prirodnim putem bori protiv mogućeg incesta.


- Muškarci koji obožavaju začinjenu hranu najčešće imaju viši nivo lućčenja polnog hormona testosterona od onih koji takva jela ne jedu, potvrdila je francuska studija.


- Žene u crvenoj odeći muškarcima su privlačnije od pripadnica lepšeg pola u bilo kojoj drugoj boji, potvrdila je studija Univerziteta Rochester.


- Metoda "vađenja na vreme" učinkovita je u 96 odsto slučajeva, ali se svejedno zbog zaštite od neželjene trudnoće i bolesti preporučuje koristiti kondom.


- Orgazam ublažava pa čak može da spreči migrene, potvrdila su istraživanja Univerziteta Munster.


- Muškarci s velikim samopouzdanjem češće od svojih partnerki dobijaju oralni seks, nego oni koje imaju problema sa samopoštovanjem, potvrdila je studija iz 2011. godine.


- Studija je pokazala da miris lavande i pite od bundeve povećava dotok krvi u penis za 40 odsto.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP