Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

LJUBI, LJUBI, AL‘ GLAVU NE GUBI

Vodič za letnji seks

Autor: Ekipa Alo! | 14.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Leto prosto mami na seks. To je vreme letnjih avantura, slobodnog ponašanja i otpuštanja kočnica. Ipak, pre nego što se prepustite njegovim čarima, pogledajte kojih saveta je uputno da se pridržavate...

Ne zaboravite, za  vreme seksa u  vodi postoji  značajno veća  šansa da pokupite  neku polno  prenosivu bolest

Ne zaboravite, za vreme seksa u vodi postoji značajno veća šansa da pokupite neku polno prenosivu bolest | Foto: Shutterstock

Kondomi u automobilu
Visoka temperatura može da ošteti kondom smanjujući mu delotvotrnost po pitanju sprečavanja začeća ili prenošenja polno prenosivih bolesti. Poznato je da automobili leti mogu da se neverovatno zagreju, a ako unutra ostavite kondom, nemojte ga upotrebiti, već ga bacite.
 


Proverite okolinu
Premda seks na otvorenom leti može da bude i te kako zabavan, valja pripaziti na određene stvari. Pre nego što se udobno smestite na plaži, u šumici ili na kakvom proplanku, prvo dobro osmotrite okruženje kako biste izbegli otrovni bršljan ili pak gnezda insekata. Naime, sigurno ne želite da umesto užitka nakon seksa dobijete osip ili ubod. Naravno, uvek birajte mesto koje je u hladu i na kojem nećete biti uhvaćeni.

Vodena sredina
Iako seks u bazenu može da zvučati erotično, to zapravo uopšte nije dobra ideja. Naime, za vreme seksa u vodi postoji značajno veća šansa da pokupite neku polno prenosivu bolest jer voda ispira prirodni lubrikat koji stvara telo dovodeći do jačeg trenja, zbog čega pak nastaju ogrebotine i ranice u koje bakterije i virusi mogu lako da uđu. Osim toga, hlor u bazenu lako može da ošteti kondom. Isto tako, seks u jezeru ili reci nije ništa sigurniji - prema rečima stručnjaka, ta voda vrlo lako može uzrokovati iritaciju ako uđe u vaginu.

Znoj ipak poželjan
Miris tela leti i nije baš privlačan, ali verovali ili ne, upravo taj miris utiče na želju za seksom. Kada se znojimo, žlezde znojnice u koži ispuštaju feromone koji podstiču seksualni nagon i izazivaju želju za seksom. Stoga je znojenje pre i za vreme seksa u neku ruku čak i poželjno.

Ne žurite
Seks na brzaka baš i nije preporučljiv po vrućini, a sigurno vam neće biti prijatno da završite kao lepljiva gomila. Stoga radije praktikujte sporiji i znatno senzualniji seks. Dodatni bonus je zaključak mnogih studija, koje pokazuju da i muškarci i žene doživljavaju jače orgazme za vreme sporijeg seksa.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP