Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

MENSTRUACIJA I POLNI ODNOS

Za ili protiv: Seks tokom "onih dana"!

Autor: Super žena | 10.07.2014 - 09:19:00h | Komentara: 0

Često se povede polemika na temu da li parovi treba da imaju odnose kada žena ima menstruaciju? Nekima to nije higijenski, dok drugi baš u tom periodu ne mogu da odole, a evo šta lekari i žene imaju na tu temu da kažu.

menstruacija

Ukoliko nemate bolove, medicinski nema prepreka za seks

Tokom menstrualnog ciklusa ženski genitalni aparat ne trpi nikakve fizičke promene, niti su genitalije tokom tih dana posebno osetljive. Međutim, hormonske promene koje se dešavaju u tom periodu kod nekih žena mogu biti burnije i mogu da izazovu veće problem kao što su glavobolja, razdražljivort, umor, preterano menstrualno krvarenje, bolne menstruacije, itd.
Ukoliko imate ove tegobe svakako vam nije do seksa, ali ako imate ciklus bez ovih pratećih simptoma, onda ne postoji nijedna medicinski opravdana zabrana da vodite ljubav sa svojim partnerom tokom onih dana. Menstrualna krv ne može proizvesti nikakve kontraindikacije, osim u slučaju polno prenosivih bolesti.

A šta kažu žene?

Sprovedeno istraživanje na tu temu kaže da čak 80 odsto žena izbegava seksualne odnose sa partnerom kad ima menstruaciju, 75 odsto ne voli čak ni da se mazi, dok 46 odsto izbegava da ostane da prespava kod dečka tokom tih dana.
Iako je sa medicinske tačke gledišta seks tokom menstruacije sasvim u redu, veliki broj žena odbija da se upušta u vrele igrice tokom ciklusa jer se kako kažu osećaju “prljavo”.
Ipak, neke žene osećaju neverovatan seksualni nagon baš za vreme ciklusa, pa nije retko da mnogo više uživaju u seksu baš za vreme mentruacije.

Šta muškarci misle o tome?

Kao i kod pripadnica nežnijeg pola, i muškarci imaju podeljeno mišljenje. Veliki broj muškaraca neće imati ništa protiv da se upusti u intimu sa svojom lepšom polovinom, dok će neki muškarci izbegavati seks sa partnerkom isto iz higijenskih razloga.

Seks krevet parovi ljubav Foto: Profimedia

Parovi ne praktikuju seks tokom cikluca uglavnom iz higijenskih razloga  Foto: Profimedia

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP