Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

KORISNO DA SE ZNA

Zablude o orgazmu na koje ste verovatno naseli!

Autor: net.hr | 20.01.2014 - 11:16:00h | Komentara: 0

Do nas svakodnevno dolazi puno informacija o seksu. Nije da to iznenađuje, seks je ipak vrlo popularna tema. Dok su neke informacije korisne, puno je takozvanih činjenica koje su zapravo lažne i štete seksualnom samopouzdanju, pogotovo kad je orgazam u pitanju.

Mnogim je ženama postizanje orgazma još problem i zato ovom prilikom donosimo 10 mitova o orgazmu na koje ste verovatno naseli, a nije trebalo.

1. Zajednički vrhunac je dokaz odlične intimnosti

Ovo jednostavno nije istina. I neki najsrećniji parovi nikad ne dožive orgazam istovremeno. Niti osećaju pritisak da bi trebali svršiti zajedno. Radije se fokusiraju na uživanje u seksu. Pokušajte da ne razmišljate o orgazmu. Barem jednom nesebično posmatrajte partnera/partnerku, ali neka i on/a posmatra vas. Tako učite jedno o drugome.

2. Žene s lakoćom postižu višestruke orgazme

Mnogi veruju da je razlog za ovo taj što ženi nije potrebno vreme "oporavka" posle orgazma poput muškarca. Međutim, višestruke orgazme nije lako postići. Kad žena dosegne vrhunac, muškarac može da položi ruku na područje klitorisa. Dodatna stimulacija može dovesti do drugog orgazma.

Grudi podsećaju muškarce na plodnost

3. Seks uvek znači da ste oboje postigli vrhunac

Nema šanse! Par može da ima zadovoljavajuću, uzbudljivu, zabavnu i seksi predigru. I ne smeta ako jedno od vas ili oboje niste postigli orgazam. Seks može biti odličan i bez orgazma, naučite da uživate bez opterećenja.

4. Nije seksi ako žena ne postiže orgazam stimulacijom u kojoj partner koristi prste

Zbog ručne stimulacije klitorisa orgazam nije zagarantovan. Iako mnoge žene obožavaju kad ih partner dira prstima "tamo dole", to ne znači da će uvek postići orgazam. Muškarac će odlično da odradi stimulaciju prstima jedino uz partnerkina uputstva. Često su njihovi pokreti brzi i grubi, ali to prolazi samo u pornićima.

5. Nešto nije u redu s vama ako ne postignete vrhunac posle penetracije

Ovo je zabluda koja je mnogima naštetila. Istraživanja su pokazala da samo 30 odsto žena redovno doživljava orgazam tokom penetracije. I samo 15 odsto svaki put. Ključ za orgazam tokom penetracije je u stimulaciji klitorisa partnerovom stidnom kosti. Za to treba vremena i prakse.

6. Oralni seks je drugi najbolji put do orgazma

Ovo mnogi pogrešno pretpostavljaju. Istraživanja su pokazala da samo 20 odsto parova redovno praktikuje oralni seks kako bi žena postigla orgazam jer je to za nju zadovoljavajuće. Nije samo jezik zaslužan za dobar oralni seks, muškarac bi trebao da koristiti usne, nežno kao da ljubi partnerku.

7. Ako koristite seksualna pomagala za postizanje orgazma, to znači da ćete prestati uživati u seksu s partnerom

Ne bojte se! Možete uživati i s partnerom i igračkama za seks. Uključivanje igračaka za seks može začiniti vezu.

8. Muškarci nemaju tako dobar orgazam ako koriste prezervativ

Naravno da muškarci imaju jednako dobre orgazme i ako koriste prezervativ! Uglavnom im je samo potrebno više vremena da postignu vrhunac. Danas u ponudi ima raznih varijanti prezervativa koji jedva i da se osete.

loi

 

9. Nije seksi ako vam treba dugo vremena da postignete orgazam

Vreme nema nikakve veze s tim koliko je nešto seksi ili ne. Većini žena treba između 20 i 30 minuta adekvatne predigre i stimulacija do orgazma. Važno se opustiti i zaboraviti na vreme.

10. Nešto nije u redu s vama ako ne možete da postignete orgazam u raznim pozama

Mnoge žene mogu postići orgazam u jednoj ili dve različite poze. Ključno je pronaći položaj u kojem će stimulacija pravih delova biti moguća. Kad je žena gore, može kontrolisati stimulaciju. Nemojte da se stidite, muškarci vole kad je žena na njima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP