Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

SIMULTANI ORGAZAM, MIT ILI ISTINA?

Zajedno do vrhunca!

Autor: Ekipa Alo! | 02.10.2013 - 08:52:00h | Komentara: 1

Mit o istovremenom orgazmu se još uvek uporno drži pod čaršavima, a sudeći po broju parova koji u filmovima uvek unisono uzdišu „da, da, da!“, ta će se legenda još dugo držati. Stvarnost i nauka, međutim, kažu da parovi retko postižu vrhunac zajedno, kaže terapeutkinja Trejsi Koks.

Orgazam je  sebično iskustvo, ali  postoje tehnike pomoću  kojih možete doći  do istovremenog  klimaksa

Orgazam je sebično iskustvo, ali postoje tehnike pomoću kojih možete doći do istovremenog klimaksa | Foto: Shutterstock

Oko 75 odsto muškaraca u vezama doživi orgazam sa svojom partnerkom, u odnosu na 30 odsto žena. Muški orgazam traje pet do 10 sekundi (ako on ima sreće), a ženski može trajati 15 sekundi ili više (mnogo više, ako ona ima sreće, a on veštine). Izračunajte i uvidećete da su šanse da oboje budete u orbiti ekstaze u istom trenutku vrlo male. Zvuči romantično, ali ne i verovatno.


Napokon, orgazam je vrlo sebično iskustvo jer ste ipak usredsređeni na svoj užitak. Obraćanje pažnje na partnerov orgazam u istom trenutku ne pojačava doživljaj nego ga ometa, mada je za muškarce to manji problem, dok žene zahtevaju više pažnje. Evo nekoliko tehnika koje možete primeniti...

- Neka on doživi vrhunac prvi, pa pokušajte da drugi orgazam bude zajednički. Većina muškaraca ima bolju kontrolu drugi put.
- Koristite most. Tu tehniku preporučuje većina seksualnih terapeuta. Osnovna ideja je da stimulišete klitoris do tačke vrhunca, ali da se ne prepuštate orgazmu. To efikasno nudi „most“ između stimulacije klitorisa i penetracije.

- Izaberite pravu poziciju. Žena na vrhu ili muškarac s leđa su poze koje pružaju najveće šanse za orgazam penetracijom.

- Razgovarajte, opisujući jedno drugom tačno šta vam se događa u brojkama. „Devet“ tako može značiti da ste na ivici, dok „dva“ može da znači da se tek zagrevate.

- Menjajte način stimulacije. Tako ćete u seksu manje biti fokusirani na orgazam. Menjajte poze. Menjate sobe. Promenite CD. Učinite sve da biste promenili raspoloženje. Budite uzbuđeni, ali ne gubite kontrolu.

- Neka se on sprijatelji s vašim vibratorom. To je najbolja pomoć za postizanje istovremenog orgazma. Ako jedno od vas drži vibrator preko klitorisa tokom penetracije, najbrže ćete doživeti željeno iskustvo.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • n2 Vreme: 03.10.2013 01:55h

    Svrsavam na zenski orgazam tako da je simultano

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP