Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

SAZNAJTE:

Zašto smo glasni tokom seksa

Autor: 021.rs | 05.07.2014 - 17:53:00h | Komentara: 1

Zašto nismo tihi za vreme seksa? Odgovor je jednostavan - tako pokazujemo šta nam se dopada, rasplamsavamo uzbuđenje i povećavamo obostrani užitak.

Seks krevet parovi ljubav Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Glasovi koje ljudi proizvode i ispuštaju za vreme seksa se veoma razlikuju. Možemo ih podeliti u dve grupe. U prvoj su reči koje govorimo za vreme seksa. To su uglavnom one nestašne poput - brže, jače, daj mi... kojima izražavamo želju i u vezi su sa samim činom seksa.
U drugu grupu možemo uvrstiti dahtanje, uzdisanje, uzimanje vazduha i naravno vrištanje tokom orgazma. Iako možda ovako napismeno ovi glasovi ne znače mnogo, činjenica je da oni govore mnogo više od samih reči. Zašto jednostavno za vreme seksa, nismo tihi?
Šta ne želimo da kažemo?
Glasovima i rečima želimo, naravno, za vreme polong odnosa nešto da poručimo partneru. Želimo da mu damo do znanja šta nam se sviđa i prija, šta nas pali i koliko smo blizu vrhunca. Uz pomoć ovih zvukova, kažemo partneru da istinski uživamo i da nam nešto prija i uzbuđuje nas.
Želimo da povećamo seksualno uzbuđenje
Glasovi slasti i užitka imaju uzbuđujući učinak, kako za onoga ko ih proizvodi tako i za onoga ko ih sluša. Sigurno će nas više uzbuditi kada nam neko pokazuje koliko ga uzbuđujemo nego kada samo ćuti. Muškarce neobično uzbuđuje žensko uzdisanje i svaki zvučni stimulans, dok žene uzbuđuje kada im partner nešto šapne na uho ili kada slušaju njegovo uzdisanje za vreme orgazma.
Ovako povećavamo užitak
Za vreme seksa, kada su nam usta obično otvorena, kada dišemo na usta i proizvodimo zvukove ili kada govorimo to nas dovodi do hiperventilacije. Dolazimo do osećaja blaženstva, euforije i stanja sličnom transu. Istovremeno je zanimljivo da se uzdisanje na početku i pri kraju seksa menja. Na početku ga lakše kontrolišemo i lakše sklapamo reči i rečenice, dok na kraju retko ko može da kontroliše svoje disanje i glasove.
Kakav god bio vaš stil uzdisanja, neka vam ne bude neprijatno, već sebi dajte oduška.
Poslednji komentari
  • komÅ¡ija Vreme: 08.07.2014 06:47h

    Ali zatvorite prozore i terase, a uključite klimu! Ne moramo svi da slušamo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP