Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

OTKRIVAMO

Zbog čega nemate
redovan seks?

Autor: Z.Ž. | 04.04.2013 - 22:40:00h | Komentara: 0

Na samom početku veze seks je tako jednostavan i ima ga u izobilju, ali kako se život komplikuje, tako i želja za seksom iščezava. Međutim, razlozi za sve manju želju za seksom mogu biti razni i nepredvidivi, a mogu ih podstaći emocionalni, fizički i psihološki problemi.

loi

Šest sati sna
Većina ljudi je hronično neispavana, a nedostatak sna ne utiče samo na izgled, zdravlje i sposobnost za suočavanje sa svakodnevnim stresom, već ubija i želju za seksom. Prema rečima doktora Roberta D. Oksmana, hronična neispavanost, koja se može dogoditi čak i ako odspavate solidnih šest sati u toku noći, može da dovede do smanjenja količine testosterona, hormona odgovornog za seksualnu želju. Odraslim osobama u proseku potrebno je oko sedam sati sna u toku noći, piše Shape.com, a prenosi Tportal.hr.


seks 8

Hrkanje
Hronično hrkanje ne samo da će buditi osobu koja hrče, već i osobu koja spava do nje. Apneja, stanje koje uzrokuje probleme s disanjem tokom noći, takođe može da rezultira hroničnom neispavanošću koja će na kraju uticati i na samu želju za seksom, ali i povećanjem apetita što na kraju dovodi do povećanja telesne težine.

Hronično loše raspoloženje
Depresija je čest uzrok slabog seksualnog nagona, a osim toga može da uzrokuje i loš san kao i hroničan umor. Ne treba ni spominjati kako loše depresija može da utiče na težinu, dovodeći do pojave bolesti poput dijabetesa i visokog krvnog pritiska koji smanjuju libido.


 

loi

Preuske farmerke
Ako farmerke koje ste nosili na faksu ili možda čak prošle godine više ne možete da obučete, postoje velike šanse da ste se ugojili za čak dva konfekcijska broja, odnosno dodatnih devet kilograma. Ako niste zadovoljni time kako izgledate bez odeće, to sigurno neće doprineti vašem seksualnom nagonu, a u obzir treba uzeti i sve negativne posledice viška kilograma.


 

Par ima seks na krevetu

Ne baš tako zdravo srce
Svaki muškarac zna da je penis prepun vena, a prema rečima doktora Silija Karsona, uglednog profesora urologije na Univerzitetu Severna Karolina, jedna od prvih stvari koje lekar mora da proveri kod pacijenta je moguća erektilna disfunkcija koja može biti posledica vaskularnih bolesti ili srčanih problema. U slučaju začepljenih vena, to može da utiče na protok krvi u području genitalija, što rezultira slabom erekcijom. Visok holesterol i visok krvni pritisak takođe mogu da uzrokuju erektilnu disfunkciju.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP