Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

I ONI PARANOIŠU

Zbog čega se muškarci plaše seksa?

Autor: Tportal.hr | 20.05.2013 - 12:58:00h | Komentara: 0

Iako se to na prvi pogled ne vidi, i muškarci imaju mnoge strahove vezane uz seksualnost i intimne odnose. Otkrijte šta sve muškarce plaši u seksu.

seks

Samo da ne zatrudni

Obično su žene te koje u sebi nose mnoge strahove, posebno kada je reč o seksualnim odnosima. Međutim, i muškarci imaju svojih briga. Verovali ili ne, u seksu postoje stvari koje jako plaše muškarce.

Neplanirana trudnoća

Ovo je strah broj jedan kod mnogih muškaraca, posebno ako veza još nije postala ozbiljna. Oni se boje da će im se dogoditi trudnoća, a to im može jako zakomplikovati život. Rešenje može biti iskren razgovor sa partnerom. Toga se ne treba bojati pošto i ona najverovatnije strahuje od neželjene trudnoće.

Polne bolesti

Ovoga se plaše i muškarci i žene. Niko ne želi da bude bolestan. Obavezno koristite prezervative jer oni predstavljaju najbolju zaštitu. Ako niste sigurni u partnera, najbolje bi bilo da izbegavate seks.

Veličina penisa

Mnogi muškarci se brinu zbog veličine svog polnog organa. Boje se da svojim centrimetrima neće uspeti da zadovolje partnera i da će biti okarakterisani ka loši ljubavnici. Međutim, upravo ti strahovi mogu biti glavni razlog za loš učinak.

seksualna fobija

Najveći strah je izostanak erekcije | Foto: Shutterstock

Loš seks

Mnogi muškarci se boje lošeg seksa. Tačnije, boje se da partner neće ispuniti njihova očekivanja. Od toga strahuju pre prvog seksa sa novim partnerom. Uzrok tih strahova najčešće su prevelika očekivanja. To što se žena u krevetu nije odmah pokazala kao vrhunski stručnjak ne znači da je i loša ljubavnica. Možda i ona ima svojih strahova.

Vreme trajanja seksa

Muškarce opterećuje i trajanje seksa. Da li je trajalo isuviše kratko ili predugo? Muškarci žele pohvalu nakon seksa pa im je zato važna i ova, vremenska, dimenzija.

Izostanak erekcije

Ovo je možda najveći strah kod skoro svih muškaraca – zakazivanje u ključnom trenutku. Muškarcima koji često o tome razmišljaju, to se uglavnom i dešava jer izostanak erekcije najčešće uzrokuju psihološke poteškoće.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP