Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

PRIDRŽAVAJTE SE OVOG I MOŽDA VAM I USPE

Želite bebu? Otkrijte koje su seks-poze najbolje za začeće!

Autor: Ekipa Alo! | 08.02.2014 - 13:25:00h | Komentara: 0

Istraživanja još nisu potkrepila teoriju da su neki položaji za začeće delotvorniji od drugih, ipak nije naodmet da iskušate par položaja koji se često hvale kao najpogodniji.

seks reklama

Je li istina da su neki položaji bolji kad je o začeću riječ? Postoji li bolji način da to učinite? Ili je svaki način dobar? Možete li zatrudneti ako to jednostavno obavite – ili ćete morati biti kreativni?


Ležanje na leđima i blago podignuti kukovi

Iako nema potrebe da posežete za starom knjigom Kama Sutra (osim ako ste raspoloženi za vruću gimnastiku), ne morate se ni vraćati osnovama (kao što je misionarski položaj). Iz knjige "Šta očekivati pre trudnoće" autorka Hajdi Murkof i Šeron Mazel u izdanju V.B.Z. donosimo vam deo o seksualnim položajima koji se preporučuju za uspešno začeće:
Budući da je vaša jajna ćelija prirodno nagnuta prema leđima, ležanje na leđima (pri čemu je muškarac gore) – i s malim jastukom ispod kukova, ako želite – može omogućiti nakupljanje spermatozoidu na samom vratu materice. Ipak ako je jastuk prevelik, mogli biste uputiti spermatozoide iza vrata materice umesto tačno kroz njega, stoga tek blago podignite kukove kako biste pomogli gravitaciji (umesto da stvorite strmu padinu).
Ako je vaša materica nagnuta (prema napred; možete pitati lekara ako ne znate), tzv. pseći položaj (na kolenima, s penetracijom odozgo) može spermatozoidima omogućiti lak pristup vratu vaše materice. Za sada biste mogli izbegavati položaje u kojima sperma može iscuriti (iako je potreban samo jedan spermatozoid, a kad je o plodnosti reč brojnost povećava izglede), uključujući svaki položaj u kojem vi opkoračujete partnera – sedeći, stojeći, žena na muškarcu i tako dalje – iako ni takva promena nije nužna za začeće i zapravo bi mogla biti nepovoljna ako ustanovite da vam je neugodna (ako ne uživate, počećete se užasavati aktivnosti u kojoj nastojite zatrudneti – a to vas neće nigde odvesti).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP