Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

ISTINA ILI LAŽ:

Žene koje ne doživljavaju orgazam su "energetski vampiri"!

Autor: Vesti | 03.10.2014 - 09:40:00h | Komentara: 0

Razdoblje 20-ih godina prošlog veka bilo je vrlo neobično vreme za društvo, pa se tako smatralo i da žene koje ne dožive orgazam kradu energiju muža...

seks parovi ljubav krevet Foto:Profimedia

Ilustracija / Foto:Profimedia

Najveći uticaj na društvo je imao kraj Prvog svetskog rata. Žene su prvi put smele da pokažu svoja kolena u javnosti, a to su čak mogle da učine dok glasaju. Tada se i smatralo da pušenje u trudnoći može da ima dobrobiti za dete. Sperma je tada dobila značajnu ulogu u literaturi, kao što je slučaj u knjizi "Ženstvenost i brak".
Tamo se savetuje: "Žene moraju da razumeju da je seme tečnost koja daje život i dolazi iz kreativnih organa muškarca. Ona ima veliku vrednost u izgradnji njegovog tela i tek sada znamo koliko je sperma zaista dragocena".

Aseksualke su emocionalni vampiri

U istoj i vrlo popularnoj knjizi, žene s manjkom interesovanja za seks se optužuje da su emocionalni vampiri: "Kod seksualnih intimnosti, dolazi do otpuštanja dragocenog semena i gubitka energije. Ako nema seksualnog odgovora žene, ona krade njegovu energiju. Čak i ako ona pristaje na seks, ali samo da bi ispunila svoju dužnost, muškarčeva vitalnost i dalje pati".

Neka vagina miriše

U 20-im godinama pojavili su se prvi proizvodi koji garantuju svež i primamljiv miris vagine. Ispiranje vagine takvim preparatima smatralo se metodom kontracepcije, ali ubrzo je preraslo i u "bjuti" ritual. U nedostatku ovih proizvoda, žene su koristile rastvore sirćeta i vode, pa čak i neke antiseptičke preparate.

Gubitak nevinosti za sedam dana

Žena treba nevinost da izgubi tokom sedam dana od ulaska u brak, jedno je od upozorenja koje stoji u knjizi Vilijama Robinsona "Seks znanje za muškarce". Prema njemu, muškarci treba da budu vrlo nežni i oprezni s devicama, pa će muž koji istinski voli svoju ženu nežno "uzimati" njeno devičanstvo, a to može trajati i do sedam dana.

 

Nemojte misliti na ružnoću 


Neki saveti iz tog doba su bili zaista bizarni, smatraju sociolozi. U knjizi "Reflektor zdravlja - nauka eugenike" trudnicama se savetuje da ne razmišljaju o ružnim ljudima koje poznaju ili sretnu. Neugodne misli navodno mogu trajno da naškode njihovom detetu, a treba izbegavati povrede, bolesti i bilo kakve strahove.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP