Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ILI JESTE

7 stvari koje niste znali o muškarcima i seksu!

Autor: Cosmopolitan | 24.04.2014 - 12:37:00h | Komentara: 0

Čule ste sigurno uobičajni stereotip za muškarce, da je njima seks poput pice: Čak i kada je loš, dobar je. Ali to je samo jedan od mnogih seksualnih mitova.

- Uvek govorimo o razlikama između muškaraca i žena, ali mislim da većinu njih preuveličavamo - kaže stručnjak za mušku seksualnst dr Avram Morgentaler, autor knjige "Zašto muškarci lažu: Potpuno neočekivana istina o muškarcima i seksu".

trojka seks

I muškarci umeju da odglume orgazam | Foto: Shutterstock

 I kao što naslov njegove knjige kaže, ovaj doktor je čuo dosta zanimljivih stvari u svojoj praksi, a neke od njih rado je podelio sa vama.
Muškarci mogu odglumiti orgazam
E pa drage naše, ne radite samo vi u nekim situacijama ovaj "rutual". Praktikuju ga i vaši momci kada orgazam ne dolazi, a oni ne žele da vas razočaraju. Doktor Morgentaler tvrdi da je imao dosta slučajeva sa ovim problemom i da je razlog kao i naš. Ipak se ne razlikujemo mnogo, zar ne?
Muški orgazam nema uvek dokaze
Ozbiljno! U nekim slučajevima, tipovi mogu doživeti orgazam bez ejakulacije, tvrdi Morgentaler. Muškaraci sa dijabetesom imaju jedan problem. Njihova tečnost može da se vrati u bešiku. Kao i ljudi koji praktikuju tantrički seks često veruju da muškarci mogu da dožive orgazam bez ejakulacije. Međutim, ovaj drugi primer nije još uvek medicinski potvrđen.
Mlađi muškarci imaju problema sa erekcijom
Ne osuđujte samo muškarce 40 + da kupuju pilule sa potenciju. Česti su primeri mladih momaka koje imaju seksualnih problema, objašnjava Morgentaler. I ne samo da imaju erektilne probleme već prevremena ejakulacija pogađa oko 20 odsto muškaraca, kaže Morgentaler. Nemojte se plašiti, sve je ovo normalna pojava. Međutim ako se vašem dragom često događa uputite kod doktora.
Muškarci nisu uvek raspoloženi za seks
Možda se u našim glavama vrti mišljenje da su momci uvek i u svakom trenutku raspoloženi za akciju. Međutim, doktor objašnjava da to nema veze sa istinom, ako vam je momak stariji od 18 godina. Pitate se zašto je to tako? Kako rastu obaveze i odgovornosti, opada želja za seksom tvrdi morgentaler.
Dakle, ako vaš dragi ne želi baš večeras seks akciju, nemojte odlepiti i optužiti ga za prevaru i slično, jer je to sasvim prirodna pojava, a možda je imao i težak dan na poslu.
Muškarci su više usmereni na vaše zadovoljstvo od njihovog sopstvenog
Postoji mit da momci mogu biti malo sebični u spavaćoj sobi. Međuti, to je samo mit. Ne kažemo da ima sebičnih izuzetaka, ali slučajeve koje je Morgentaler video u svojoj praksi, sasvim su suprotni. Muškarci, kao i mi često su zabrinuti kako se njihov partner oseća tokom seksualnog odnosa.
Doktor tvrdi da je momcima veća nagrada da vidi zadovoljnu partnerku, nego sopstveno zadovoljstvo. Lepo od njih zar ne?! 
Neki muškarci su neverovatno osetljivi povodom zadovoljstva partnerke
Možda i ovo deluje logično, ali doktor tvrdi da se susretao sa slučajevima gde su momci bili izuzetno frustrirani jer su verovali da njihova partnerka uopšte nije zadovoljna. Naravno, ne treba lagati momke o tome kako su neverovatni u krevetu, samo da bi im bilo lakše, ali treba ih nesebično pohvaliti, da bi im samopouzdanje ojačalo.
Morgentaler predlaže nešto. Ako želite da zadržite pozitivnu energiju u spavaćoj sobi, pohvalite svog momka kada uradi nešto što vam prija. Ne budite škrte na rečima, već naoružajte se komplimentima.
Možda imate veći libido od njega
Žene su danas više seksualno oslobođene i traže ono što žele u krevetu, što je izuzetno pozitivna stvar, smatra Morgentaler. Bravo za nas! A na pitanje ko ustvari ima veći libido, on odgovara:
- Vidite, momci su baš kao i vi upoznati sa stereotipom da treba da imaju veći libido, mada to ne znači da je istina - tvrdi Morgentaler.
Moguće je da veći ženski libido nije samo došao zbog modernog vremena, već da je uvek postojao samo je ranije bilo sramota to reći javno. On tvrdi da ima dosta muškaraca koji dolaze kod njega tražeći pomoć da bi bili u koraku sa libidom svoje devojke. Potpuno šokantno, zar ne?!

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP