Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

NAUČNICI OTKRIVAJU

Četiri zablude o seksu
u koje slepo verujemo

Autor: Novi magazin | 30.03.2013 - 18:53:00h | Komentara: 1

Mnoga pogrešna pravila nameću se svuda, pa čak i u seksu. Međutim, naučnici otkrivaju da se neretko radi o potpunim neistinama, koje nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa realnošću.

f

Zablude o seksu koje nemaju veze sa realnošću! | Foto: Shutterstock

Određena pravila u seksu su potpuna zabluda. Mnogi statistički podaci samo su to i ništa više, i ne smeju se uzimati zdravo za gotovo. Iako istraživanja pokazuju da seks mora biti spontan, čest i dug, to ne znači da, ukoliko je u vašem krevetu drugačije, vi ne znate kako se vodi ljubav. Svaki par je jedinstven za sebe, potrebno je samo da se ne držite slepo nametnutih pravila i da pronađete meru koja će podjednako odgovarati i vama i vašem partneru ili partnerki. Evo kojih bi se zabluda trebalo otarasiti zauvek!
1. Za seks se mora biti raspoložen

gg

Raspoloženje nije uvek isto među partnerima! | Foto: Shutterstock

Nije istina da su oba partnera uvek podjednako raspoložena za seks. To ne treba da tumačite kao odbijanje, već kao trenutnu nezainteresovanost. Brojni su faktori koji mogu da utiču na smanjenje libida, od finansija, umora, pa sve do stresa i preopterećenosti. Problem se jedino javlja ako je jedan partner uvek neraspoložen za seks. U tom slučaju uzrok treba da se istraži i reši, bilo da je reč o medicinskom, psihološkom ili problemu zasićenja. Savršeni trenuci za seks postoje, ali su vrlo retki. Upravo zbog toga ih ne treba čekati, već se u akciju bacite kad god to poželite.
2. Seks je najbolji kada je spontan

Sex

Spontanost nije baš neophodna! | Foto: foter.com

Moderan život je užurban i najčešće isplaniran do najsitnijih detalja, zbog čega ni u seksualnom smislu ne ostaje mnogo mesta za spontanost. Parovi ne treba da se opterećuju činjenicom da ne smeju da planiraju vreme za seks, jer je upravo to ono što dovodi do nezadovoljstva. Istina je da većina parova, nakon svih obaveza, nema vremena za seks i upravo iz tih razloga je bolje da ga planirate nego da ga uopšte ne upražnjavate. Budete li čekali da se situacija namesti i da se seks desi sam od sebe, moraćete da se strpite duži vremenski period dok do toga ne dođe. Pokušajte da pronađete vreme kada niste opterećeni poslom i niste preumorni. Odvojite trenutke za intimnost, bez obzira na to da li će to biti samo vreme za nežnost ili za strastan i divlji seks.


3. Tri puta nedeljno je idealna brojka

seks 7

Sami odlučite!

Redovan seks nužan je sastojak svake dobre veze. Ipak, opterećenost brojem seksualnih situacija koje ste doživeli tokom nedelje neće vas usrećiti. Bilo da je reč o nezadovoljstvu partnera, sumnji u vernost ili o drugim problemima, seks ne sme da se svodi na brojke. Često je od samog seksa važnija bliskost. Razmenjivanje nežnosti i poljubaca između partnera realniji su pokazatelj zadovoljstva odnosom nego sam seks. Statistike nisu važne, već to da ste oboje zadovoljni svojim intimnim odnosom.
4. Dobar seks mora da traje dugo

seks 9

Opet, odlučite sami, jer to je na vama i vašem partneru da odlučite!

Dugo i sporo vođenje ljubavi? Zvuči predivno. Ipak, istina je da većina parova za to danas nema ni vremena, ni snage, a često ni volje. Brzinski seks može biti podjednako ispunjavajući, a vrlo često i uzbudljiviji nego dugotrajan i nežan seks. Neobično mesto, neočekivano vreme i jaka strast koju ćete probuditi u partneru učiniće vaš brzinski seks nezaboravnim. Muškarci se često opterećuju ovom zabludom jer veruju da žene ne ispunjava kratak seks. Međutim, naučnici tvrde drugačije.
 
Poslednji komentari
  • mihailo Vreme: 13.04.2013 20:53h

    u potpunosti se slazem sa ovim navodima! :)))

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP