Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ZANIMLJIVO I KORISNO DA SE ZNA

Činjenice o penisu koje niste znali!

Autor: Cosmopolitan.hr | 28.01.2014 - 15:54:00h | Komentara: 0

Čitali ste, pitali ste, videli ste, ali informacija o ovoj temi nikad dosta...

Promene tokom evolucije

Muški polni organ je u prošlosti izgledao puno strašnije. U jednom trenutku tokom evolucije naše vrste ovaj je organ imao bodlje! Ljudski preci izgubili su tu bodljikavu strukturu pre 700.000 godina, navodi se u studiji iz 2010. objavljenoj u časopisu Nature. Naučnici nisu sigurni u namenu bodlji, ali se pretpostavlja da je to povezano s promiskuitetnom vrstom s obzirom na to da se ovakvom specifičnom strukturom brže dolazilo do erekcije. Još jedna promena koja se izgubila tokom evolucije je kost muškog reprodutivnog organa ili bakulum. Većina majmuna i dalje ima tu kost, a kod ljudi se ona izgubila tokom evolucije te se sada pripadnici muškog roda oslanjaju samo na dotok i pritisak krvi, čime se postiže čvrstoća.

Penisi dužina

Veličina je važna

Kada je reč o penisu, veličina je važna barem nekim pripadnicama lepšeg pola. Žene koje češće doživljavaju vaginalni orgazam, kažu da je tu vrstu seksualnog klimaksa lakše doživeti s muškarcem koji ima veći penis, navodi se u studiji iz 2102. objavljenoj u magazinu Sexual Medicine.
- Iako i nije potpuno razašnjeno zašto, čini se da duži penis bolje stimuliše samu vaginu i cerviks - objašnjava jedan od autora studije. U studiji iz 2013. godine, objavljenoj u magazinu Proceedings of the National Academy of Sciences, izveštava se kako žene smatraju da veličina penisa varira u odnosu na muškarčevu visinu i da veći polni organ izgleda bolje na visokim muškarcima.

Dva penisa?!

Vrlo retko, ali moguće je da se muškarac rodi s dva polna organa. Ovo stanje nosi medicinsko ime difalus. Nažalost, ta anomalija ne znači i duplu zabavu. Muškarci s dva penisa moraju da operišu genitalije kako bi bile potpuno funkcionalne.

Konstantna erekcija

Stanje koje uzrokuje čestu pojavu erekcije naziva se prijapizam. Ta iznenadna erekcija koja nije izazvana nego je zapravo potpuno neželjena, može trajati do nekoliko sati i izazvati neprijatne bolove.

Prosečna veličina

Prosečna veličina penisa u erekciji je 14 santimetra, rezultati su poslednje studije iz 2013. godine, objavljenim u magazinu Sexual Medicine, koje je sprovedeno na 1661 muškarcu. Ipak, različitost je životna pojava pa su u ovom istraživanju mere varirale od 4 do 26 santimetra. Razlike zavise i od načina na koji je postignuta erekcija. Oni koji su merili penise posle oralnog ili običnog seksa imali su veći prosek od onih koji su erekciju postigli zahvaljujući bujnoj mašti. Takođe, zbog smanjenog protoka krvi, konzumiranje cigareta može da se skrati prosečnu dužina do jednog santimetra, navodi se u ovoj studiji.

Akcija tokom sna

Penis će tokom noći biti aktivan, iako je tokom dana bilo akcije. Ako ste bili fini i samo se mazili tokom dana, nemojte njegovu erekciju u snu shvatati lično. Većina muškaraca tokom spavanja ima tri do pet erekcija bez obzira na to da li su sanjali o svojoj baki ili o Sofiji Vergari. Aktivnosti tokom sna održavaju mušku vrstu u seksualnoj formi. Polni organi koji ne postižu ovu regularnu aktivnost, rizikuju gubitak elastičnosti i veličine. S obzirom na učestalost ovakvog stanja, većina doktora uvek pita svoje pacijente koji imaju problema s erekcijom, da li imaju noćne erekcije. Ako imaju, ne moraju da strahuju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP