Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ŽENE DANAŠNJICE NE ZNAJU ZA MORAL?

Devojke plaćaju u "naturi": Seks kao valuta!

Autor: cosmopolitan.hr | 08.03.2014 - 09:35:00h | Komentara: 5

U Velikoj Britaniji je sve učestalije da putice oralno zadovolje taksistu umesto da mu plati vožnju, pa je Veće je pisalo svim gradskim taksi firmama kako bi podsetili svoje vozače da je bilo kakav seksualni kontakt s putnikom neprihvatljiv oblik ponašanja koji će biti sankcionisan oduzimanjem dozvole za rad.

Nemam keša, ali...

Nemam keša, ali... | Foto: foter.com

Noćni izlazak je gotov, zovete taksi da vas čeka ispred kluba, ali niste sigurni da li ćete imati dovoljno novca put. Vi:
a) zamolite vozača da vam na putu do kuće stane kod bankomata
b) zamolite prijateljicu/prijatelja da vam pozajmi novac do sutra
c) uskačete u taksi i nudite vozaču plaćanje u naturi, odnosno jedan bloudžob

Čini se da je u Velikoj Britaniji u poslednje vreme popularna odgovor pod C.  Kao posledica toga, Veće je pisalo svim gradskim taksi firmama kako bi podsetili svoje vozače da je bilo kakav seksualni kontakt s putnikom neprihvatljiv oblik ponašanja koji će biti sankcionisan oduzimanjem dozvole za rad. Zbog toga brojni taksisti sada prvo pitaju mlade dame da li imaju novca za vožnju, a upravo kako bi izbegli potencijalne neprijatnosti.
Jasno je da svako voli da priča kada popije, pa potpuno razumemo želju ili potrebu da se prijateljski porazgovara s taksistom dok traje vožnja, ali deo koji ama baš nikako ne razumemo je kako neko dođe na ideju da ponudi "pušenje" za uslugu prevoza. Jasno je i to da takva ''razmena usluga'' ne predstavlja nikakav problem jednoj prostitutki, ali kako obična devojka, žena, dođe na takvu ideju? Teško da neko može biti toliko pijan da uradimo tako nešto.
Problem je to kako današnje društvo gleda na seks i koliko je seks generalno postao opšteprihvaćen. Nešto što bi trebalo da ima veze s ljudskom povezanosti, odnosima i intimnošću, postaje tek fizički čin kojem ne pridodajemo neko posebno značenje. Mlade devojke pristaju na seks u zamenu za mobilni telefon, za piće ili dva u klubu, ili za nešto više. Iako su eskort dame, prostitutke, konkubine i brojne druge postojale od samih početaka društva, ono što je zabrinjavajuće je koliko je postala mutna granica između jedne prostitutke i jedne moderne, samosvesne mlade žene.
Zabrinjavajuće je što su te granice gotovo nestale, u jednakoj meri koliko je zabrinjavajuće i to što su svuda oko nas mlade devojke, da ne kažemo devojčice, koje izgledaju kao znatno starije verzije sebe i koje sa seksualnim aktivnostima započinju s 12, 13, 14 godina. Da, i takvih je uvek bilo. I ne, ne mislimo na vreme kada su ''žene'' u tim godinama pripremane za udaju. Međutim, čini se da su takve, u današnje vreme, puno češća pojava nego što su bile ikada pre.
Čini se da kako godine i decenije prolaze, žene imaju sve manje dostojanstva i samosvesti, i čini se da devojčice sve ranije sebe doživljavaju kao žene. Danas, kada će cela vojska mladih devojaka ponosno ponuditi svoje grudi i guzu na tacni putem selfija na društvenim mrežama uz hashtag 'sexy bitch'. Danas, kada se seksualno vaspitanje u jednoj sekularnoj zemlji smatra apsolutno nepotrebnim. Danas, kada devojčice i devojke nude svoja tela iz čistog hira ili manjka od 20 evra u džepu.
Da li je to deprimirajuće? Svakako! Da li na siznenađuje? Nažalost, baš i ne.
Poslednji komentari
  • ljuba Vreme: 08.03.2014 15:55h

    Grozno i zalosno.. to su stvari najteze za roditelja koji nema odakle da da detetu zdeparac a deca imaju potrebu da budu malo u gradu diskoteci kaficu to nije luksuz potreba za odmor. Sramotno je i bedno da placaju u naturi...

  • pavle Vreme: 08.03.2014 19:26h

    zamislite kako je taksisti ako ima u toku veceri vise ponuda za placanje u naturi,da li je tada radno sposoban ?

  • VladimirR. Vreme: 08.03.2014 20:16h

    To je jako problematično jer taksista ne može fiskalni račun da izda i državi da odvoji kajmak.

  • Force Vreme: 09.03.2014 03:30h

    Ovo je sasvim "normalno" i kod nas, danas se prodaju za piće i prevoz do kuće.

  • Novosadjanin Vreme: 09.03.2014 19:12h

    Jako dobar tekst, napisan u prvom licu, a opet ni najmanje ne opterecuje. Malo je tekstova ovakvog tipa, svaka cast za autora.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP