Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

DOBRO PROČITAJTE

Nekoliko "sitnica" koje niste znali o vagini

Autor: 021.rs | 15.12.2014 - 11:06:00h | Komentara: 2

Jedan od svakako najfascinantnijih delova ženskog tela još uvek je nepoznanica kako za mnoge muškarce, tako i za brojne žene.

Vagina

Klitoris sadrži u proseku oko 8.000 nervnih završetaka. Penis sadrži tek oko 4.000. Prosečna vagina široka je od 7 do 10 centimetara. Međutim, u trenutku strastvenog zanosa i uzbuđenja može čak i dvostruko da se proširi.

Ajkule, baš kao i vagine, sadrže organsko jedinjenje skvalen, koje važi za prirodni lubrikant. Stidne dlake mogu da "žive" i do tri nedelje. Dlake na glavi mogu da prežive i celih sedam godina.

Orgazam

 Najveći zabeleženi broj orgazama koji je žena doživela za sat vremena je, verovali ili ne, čak 134. Najveći broj orgazama koje je muškarac doživeo za sat vremena je - 16!

Vagina ima svojevrsni "mehanizam za samoodržavanje", što znatno doprinosi njenoj higijeni. Unutrašnjost vagine uoči seksualnog odnosa je naborana, da bi se potom otvorila poput kišobrana.

Vagina vrlo blisko sarađuje sa mnogim bakterijama. Neke od njih koje su veoma dobre po naš ogranizam nalaze se i u jogurtu. Spekulum, jedan od instrumenata koji koriste ginekolozi, koristio se čak i 1.300 godina pre nove ere.

Naziv vagine potiče od latinske reči "vagina", koja bi grubo mogla da se prevede kao "korice za mač".

Poslednji komentari
  • slobodan Vreme: 15.12.2014 12:03h

    Budala

  • tabu Vreme: 16.12.2014 07:52h

    Ti razni kvazinaučnici i opisivači vagine bi mogli da ponude objašnjenje orgazma. Jer, za današnji neobrazovani svet, željan raznih lizalica i slatkiša, bi bilo izuzetno važno da znaju šta se dešava u organizmu prilikom orgazma, i šta se dešava sa hormonskim sistemom i pri seksu, i pri orgazmu. Da nije orgazma, vagina i penis ne bi ni bili izvadjeni iz donjeg veša, i podignuti u nebesa, na nivo božanske zabave. Zabava ima cenu, današnji čovek je već uveliko plaća, a kada bude više znao o seksu i orgazmu, imaće mogućnost izbora. Ovako nema izbora, jer nema znanja, saginje se i klanja pred vaginom, ili njenim muškim ekvivalentom, ne znajući šta sebi čini.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP