Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

DA LI IH ZNATE

Nova pravila izlazaka koje svaki samac mora znati!

Autor: Ekipa Alo! | 11.09.2013 - 09:54:00h | Komentara: 0

Portal Match.com sproveo je istraživanje i otkrio najnovija pravila ponašanja na sastancima koja bi moderni samci trebali znati. Neke navike i pravila su se promenile. Iako su pravila bitno izmenjena, a nekad ih i nema, neka tradicionalna pravila šta činiti, a što ne na ljubavnim sastancima još uvek vrede.

Sastanak

Vitni Kejsi, stručnjak za odnose na Match.com-u izjavila je kako je istraživanje pokazalo da se pravila na ljubavnim sastancima drastično razlikuju između mlađih parova i starijih.
Mlađi će u većini slučajeva nakon izlaska s partnerom ili partnerkom komunicirati putem Fejsbuka i pri tome slati dvosmislene poruke o tome koliko je dostupan ukoliko nije zainteresovan za drugi sastanak. Stariji su oprezniji kada su u pitanju društvene mreže i tehnologija uopšte. Donosimo vam osam novih pravila koja biste trebali da znate.

On pozove na sastanak, ona plaća

Tradicija da muškarac pozove ženu na večeru i da je na njemu da napravi prvi korak još uvek stoji. Međutim, ovo je istraživanje pokazalo da čak 41 odsto žena spremno platiti večeru.

 

Dovoljno je 15 minuta 

31 odsto ispitanika oba pola složilo se kako je dovoljno 15 minuta da partneri shvate ima li među njima hemije. Ipak, ne brinite da će vaš sledeći partner otići sa sastanka ako mu se ne svidite. Istraživanje je pokazalo da će samo 12 odsto njih otići pre nego se izlazak službeno završio.

Iskrenost je i dalje najbolja politika

Ne uživate u izlasku s njim? Recite mu to. Istraživanje je pokazalo da 52 odsto samaca misli da je najbolje iskreno reći onome s kojim ste izašli da niste zainteresovani. Ni jedna strana neće dobiti ništa time što će biti neiskrena, a i nikad ne znate kada ćete opet na tog nekog naleteti u životu. Zapamtite, važno je biti pristojan.

Bez seksa na prvom sastanku

80 odsto samaca se složilo da seksa ne bi trebalo biti nakon prvog izlaska. Oni smatraju da treba ostati doza tajanstvenosti jer ako se sve otkrije kod prvog izlaska, manje su šanse da će poželeti drugi ili treći.

Sastanak

U redu je želeti znati kako je sve prošlo 

Samo je pitanje kada. 48 odsto žena želelo bi da zna 24 sata od prvog sastanka, dok 68 posto muškaraca preferira "praviti se ravnodušnima" i reagovati o utiscima sa prvog sastanka tek nakon tri dana.

Klasična komunikacija i dalje najbolja

U današnje vreme tehnologije postoji niz načina da s njime komunicirate, na primer SMS-om, e-mailom... Međutim, istraživanje je pokazalo da čak 80 odsto samaca ipak još uvek najradije komunicira telefonom.

Da, možete osobu s kojom ste bili na sastanku zatražiti za prijateljstvo na Fejsbuku

Ova dilema vezana za društvene mreže proganja većinu samaca. 21 odsto mladih samaca smatra da je u redu zatražiti za prijateljstvo osobu nakon 2 - 3 sastanka, dok 11 odsto nešto starijih smatra da to ne treba uraditi sve dok niste u vezi. Ovi mali postoci znače da se trebate suzdržati od stiskanja zahteva za prijateljstvo barem u ranim fazama izlazaka.

Provedite vreme s prijateljima

Ponekad vaši prijatelji imaju lošu reputaciju jer ne prihvate najbolje one s kojima izlazite. Uprkos tome 50 odsto muškaraca i 35 odsto žena će svog novog partnera predstaviti prijateljima već u prvih mesec dana veze.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP