Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

OZBILJNO ISTRAŽIVANJE

Ovo su najčudnije seksualne fantazije!

Autor: menshealth.rs | 24.02.2015 - 08:24:00h | Komentara: 1

Opsežna naučna istraživanja su utvrdila koji su najneuobičajeniji seksualni porivi. Otkrijte o kojim fantazijama je reč...

Fetiši vezivanje BDSM | Foto: Profimedia

Muškarci i žene podjednako maštaju o seksualnoj dominaciji | Foto: Profimedia

Studija koja je objavljena u "Journal of Sexual Medicine", rezultat je velikog istraživanja Univerziteta u Kvebeku, Montrealu i Kanadi koje je otkrilo da muškarci i žene podjednako često maštaju o seksualnoj dominaciji i potčinjenosti, ali da postoje razlike između poimanja fantazija kod ženskog i muškog pola.
Istraživanja su pokazala da se svega nekoliko seksualnih fantazija zapravo smatra retkim i čudnim, premda su i muškarci i žene izrazile širok spektar svojih seksualnih fantazija.
Naučnici su učesnike pronalazili preko oglasa na javnim mestima, radeći intervjue na lokalnoj radio stanici, lokalnim dnevnim novinama i magazinima, preko Fejsbuka i univerzitetskih mejling lista.
Od 1.516 učesnika, 799 (52,7 procenta) su činile žene, što je približno muško-ženskom odnosu u Kvebeku. Većina učesnika (85,1 procenata) se deklarisalo kao heteroseksualno, 3,6 procenata homoseksualno, dok su ostalo predstavljali biseksualci.
Tim naučnika je svim ispitanicima predstavio modifikovanu verziju upitnika o seksualnim fantazijama. Na testu se našlo 55 stavki, koje su ispitanici trebalo da vrednuju u zavisnosti od stepena zainteresovanosti (1 – ne uopšte) do 7 (veoma ih interesuje).
Seksualne fantazije su kategorisane kao retke (sa manje od 2,3 procenta ispitanika), neobične (manje od 15,9 procenata), uobičajene (sa više od 50 procenata ispitanika) i tipične (sa više od 84,1 procenta).
U kategoriju retkih fantazija su se našle seks sa detetom mlađim od 12 godina i seks sa životinjom. Ovo ne samo da su retke fantazije već prelaze granicu zdravog razuma.
U neobične fantazije kod žene našle su se uriniranje po partneru, uriniranje po njima, oblačenje muškaraca u žene i obratno, prisiljenost na seks, zlostavljanje osobe u alkoholisanom stanju, seks sa prostitutkom i seks sa ženama sa malim grudima.
Za muškarce, neobične seksualne fantazije su uriniranje po partnerki i obratno i seks sa dvojicom ili više muškaraca.
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 25.02.2015 08:19h

    fuj razvrat i blud

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP