Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ZADOVOLJSTVO IZ POTAJE

Pet orgazama koji šokiraju i one koji ih dožive!

Autor: Net.hr | 04.02.2014 - 10:09:00h | Komentara: 0

Za ove ljude klasično postizanje orgazma ne dolazi u obzir. Njih, naime, pale stvari o kojima bi retko ko razmišljao na seksualan način.

seks

Ljude do orgazma može da dovede i čisto maštanje! | Foto: Shutterstock

1. Orgazam stimulacijom palca
Raf Bigs ostao je paralizovan od vrata naniže nakon saobraćajne nesreće. Kako nije osećao donji dio tela, bio je siguran da će mu seksualni život zauvek patiti. Punu godinu dana, on i njegova djevojka tražili su načine na koje bi mogao doći do vrhunca, sve dok mu jednoga dana ona nije liznula - palac. Eksperiment je bio uspešan i Bigs je uspeo doživeti orgazam. Fenomen koji se odigrao u njegovom slučaju zove se 'prenosni' orgazam koji je rezultat pokušaja mozga da se 'reprogramira' kako bi se prilagodio promenama u telu, kao što je paraliza. Raf je svoj palac nazvao 'surogatnim penisom'.
2. Orgazam iz mozga
Za neke ljude mozak zaista je najveći seksualni organ. Za njih je mozak početak i kraj seksualnog iskustva, a telesni nadražaji, golo telo partnera i ostale fizičke stvari za njih su potpuno nepotrebne.
Kako su pokazala istraživanja , neke žene i muškarci mogu svršiti samo pri pomisli o seksu, bez ikakvog dodira.
3. Orgazam iz stopala
Ako vas orgazam stimulacijom palca nije dovoljno iznenadio, šta kažete na stopalo? Za vreme jednog medicinskog istraživanja, nepoznata žena koja je učestvovala u eksperimentu otkrila je da može doživeti orgazam preko stopala. Naime, ona je imala bolest koja utiče na stopala. Iako se izlečila, živci u stopalu ostali su oštećeni, zbog čega je mozak signal iz nerava stopala 'shvatio' kao seksualnu stimulaciju. (Ne)srećnoj ženi 'omaknao' se orgazam i do šest puta na dan.
4. Orgazam zbog vežbanja
Znali smo da fitnes poboljšava seksualni život, no ne i da postoje ljudi kojima je to i seksualni život. Sprovedeno je istraživanje nad ženama koje mogu doživeti orgazam preko vežbanja, a specifične vežbe koje pale su, npr, preskakanje užeta, penjanje po užetu, dizanje tega, pa čak i plivanje. Žene koje su doživele takve orgazme tvrde da je osećaj potpuno isti kao i orgazam usled seksa. Postoji teorija da vežbe za trbušnjake dovode do orgazma zbog stimulativnog pritiska na klitoris, no znanost još nema siguran odgovor na ovu vrstu orgazma.
5. Orgazam tokom poroda
Iako sama pomisao možda kod nekih izaziva nelagodu, radi se o vrlo jednostavnom nadražaju i događa se kod 0,3 posto porodilja, što je pokazala studija sprovedena o toj temi. Iako se čini potpuno suludo, postoji vrlo jednostavan razlog zbog kog se to događa. Kada žene rađaju prirodnim putem u okolini u kojoj se mogu opustiti dolazi do jake stimulacije materice i klitorisa.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP