Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

POLIANDRIJA I DALJE POSTOJI

Seks-tradicije iz celog sveta: Pije se sperma i deli supruga!

Autor: 24sata.hr | 29.07.2014 - 11:56:00h | Komentara: 0

Širom planete praktikuju se neobični seksualni običaji, pa se tako u Nigeru kradu žene, a u Papui Novoj Gvineji ispija sperma kao test za ulazak u svet muškosti

Ovo su najzanimljivije fobije, seksualni fetiši i običaji iz celoga sveta. Proverite kakav je stav tokom istorije bio prema nevinosti, muškosti i seksu uopšteno.

U afričkom plemenu Vodaabe iz Nigera brakove ugovaraju roditelji još dok su deca mala i to najčešće među rođacima. Međutim, jednom godišnje tokom festivala Gervol, muški pripadnici ovog plemena maskiraju se i kradu žene. Ako otmu ženu, a da ih muž nije video, novopečeni par postaje i društveno priznat. Takvi se brakovi nazivaju brakovima iz ljubavi, piše Oddee.

Kako se muškarci uređuju za festival Gervol pogledajte u videu:

U Nepalu braća dijele ženu


Dok u afričkim plemenima kradu žene, u himalajskom braća dele ženu. Tako se žena npr. u Nepalu udajom za svog supruga zapravo udaje za celu porodicu, a sva braća imaju jednaka prava. Poliandrija se razvila zbog neimaštine. Ženidbom se zemljište cepka i svaki od braće ima pravo na svoj deo, a brak s jednom ženom sprečava deljenje poseda.

Kako funkcioniše poliandrija pogledajte u videu:

Ispijanje sperme u Papi Novoj Gvineji

U plemenima Papue Nove Gvineje dečaci se odvajaju od porodice sa sedam godina i žive isključivo među muškarcima do svoje 10. godine života. Kako bi se očistili od žena redovno stavljaju pirsinge i podstiču krvarenje iz nosa te povraćanje ispijanjem velikih količina šećera iz šećerne trske.

Sastavni deo njihovog sazrevanja je i ispijanje sperme starešina. Time žele da se ojačaju i postanu poželjni. Kada se vrate među žene nastavljaju s puštanjem krvi iz nosa u isto vreme kad njihove odabranice imaju menstruaciju.


U plemenu Trobrianders igraju se erotske igre

Seksualni život u plemenu Trobrianders u Papui Novoj Gvineji počinje u razdoblju od sedme do osme godine. Deca u to vreme igraju erotske igre i oponašaju seksualno ponašanje. Četiri do pet godina nakon toga počinju da traže prave seksualne partnere i često ih menjaju. Žene su baš kao i muškarci odlučne u odabiru i menjaju partnera, a takvo ponašanje se čak i podstiče.

Nema tradicionalnog braka, ali se veza priznaje kao zajednica ako par zajedno jede najmanje godinu dana. Žene ostaje u kući svog ljubavnika umesto da se ujutro vrate kući i čekaju da joj ljubavnikova majka donese jelo. Jednom kad jelo pojedu i nastave to raditi godinu dana, brak je priznat, piše Triposo.

 

Pedofilija u antičkoj Grčkoj


U antičkoj Grčkoj česta je bila pedofilija, seksualni odnos između starijeg muškarca i dečaka. S time da se dečak smatrao dečakom sve dok mu nije narasla brada. Stariji muškarac je podučavao i štitio svog ljubavnika te mu je bio svojevrstan uzor. Veza s dečakom mlađim od 12 godina smatrala se neprimerenom.

Istoriju pedofilije pogledajte u kratkom video snimku:

Masturbacija faraona u javnosti


Masturbacija faraona u javnosti u drevnom se Egiptu nije se povezivala sa seksom već s plodnošću. Faraoni su masturbirali u reku Nil kako bi povećali dotok vode. Prema verovanju, tok Nila je nastao masturbacijom egipatskog boga Atuma.


Pečena kožica za ulazak u svet muškaraca


Pripadnici aboridžinskog plemena Mardudjara obrezuju dečake starosti 15 godina uz vatru. Krv koja se cedi trebalo bi da ga pročisti i učini muškarcem. Odrezanu kožicu isprženu na vatri dečak treba da pojede i tek tada postaje muškarac. Jedenjem kožice dečak "pojede" dečaka u sebi. Pošto kožica zaraste, penis se reže uzdužno ponekad sve do skrotuma, piše New Telegraph.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP