Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ZAIGRANI HORMONI

U ovim danima žene misle samo na seks!

Autor: Tportal | 10.06.2014 - 12:37:00h | Komentara: 1

Najnovije istraživanje pokazuje da velik broj žena tokom ovulacije pojačano razmišlja o seksu!

seksi

Za većinu žena simptomi poput ekstremnih promena raspoloženja i nepredvidivog ponašanja znače samo jednu stvar – PMS. Rašireno je verovanje da su ti dani u mesecu pod uticajem ludovanja hormona koji se igraju sa ženskim telom, ali i umom.
Međutim postoji nešto što puno više utiče na žene, ali se to dosad nije baš znalo – ovulacija. Velike hormonalne promene događaju se i za vreme ovuliranja koje započinje 14-ak dana nakon prvog dana menstruacije. Hormoni koji se javljaju u tim danima upravljaju mnogim ženskim izborima – od odluke šta obući i kako hodati do takmičenja s drugim ženama.
Takve promene kod nekih žena su vrlo suptilne pa ih gotovo ni ne primećuju, ali postoje i žene koje su u nedavnom istraživanju ustvrdile da jako dobro znaju kad ovuliraju.
'U tim danima sam zavodljivija i sklonija seksu', rekla je jedna od ispitanica opisavši tako stanje u kojemu se zapravo nalaze mnoge žene za vreme ovulacije".
Kako pojašnjavaju psiholozi, na kraju se sve svodi na iskonsku želju žene da privuče muškarca u razdoblju kada je najplodnija.

Glumiće Kim:  Seksi dvojnica Kjara Mia

"Ideja ovulacije je ta da se kod žena pojačaju sve karakteristike koje odlikuju njenu ženstvenost. Ona je u tim danima vrlo zavodljiva, ali i najprivlačnija muškarcima koji osećaju njene feromone', pojašnjava evolucijski psiholog Greg Brajant.
Zanimljivo je i da se žene u tim danima više šminkaju, oblače seksipilniju odeću i rado ističu svoje obline. Usto, aktivne su i na poslovnom području jer su to dani kada su pune snage i samopouzdanja.
- U danima ovulacije žene postaju i jako takmičarski raspoložene, posebno u odnosu na druge žene. To su sve podsvesni procesi i žena čini sve kako bi privukla najpoželjnijeg muškarca. Reč je o biološkim instinktima koji se na sličan način javljaju i u životinjskom svetu - istakla je Karen Pine, profesorka razvojne psihologije na Univerzitetu Hertfordšir.
Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 10.06.2014 14:14h

    Ma nije valjda samo tim danima??? Nesto tu nije kako treba.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP