Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

VELIKA ZABLUDA

Zašto muškarci ne mogu da svrše i zašto žene zbog toga raskidaju

Autor: Net.hr | 06.09.2014 - 11:35:00h | Komentara: 4

Budite oprezni sa željama jer bi vam se mogle i ostvariti. Da, san svakog muškarca je da u seksu traje i traje. Maratonski seks mnogima je nedostižan, ali oko pet posto njih ima iskustva s odloženom ejakulacijom na redovnoj osnovi, što znači da im treba i do pola sata da ejakuliraju, ako uopšte i ejakuliraju.

Merilo muškosti za jači pol su veličina penisa, konto u banci i veštine u krevetu

Merilo muškosti za jači pol su veličina penisa, konto u banci i veštine u krevetu | Foto: Shutterstock

Možda vam to zvuči zabavno, dok vam se ne dogodi pa shvatite da to može biti poprilično iscrpljujuće i frustrirajuće.
Zašto muškarac ne može postići vrhunac?
Verovatno se svaki muškarac našao u situaciji da ne može da ejakulira ili da mu treba dugo vremena. No, ako se događa često, više je krivaca za to. 'Neki muškarci teško postižu orgazam tokom vaginalnog ili oralnog seksa. Ponekad je to zbog uobičajenih tehnika samozadovoljavanja kao na primer stimulacije rukom, a to pruža sasvim drugačiji osećaj od vaginalnog ili oralnog seksa', objašnjava Debi Herbenik, doktorka.
"Hirurški zahvat, antidepresivi, povrede kičme i psihološke činjenice poput intenzivnog straha od trudnoće, takođe mogu biti uzrok tome što muškarac teško postiže orgazam', dodaje.
Kako se žena oseća tokom maratonskog seksa?
To može čak uzeti danak u vezi. 'Istraživanja su pokazala da ženama treba više vremena da bi postigle orgazam. No, kad muškarac ne postigne orgazam, partnerka često to shvati lično i misli da je loša u krevetu. Kako bi joj olakšali, budite iskreni. Objasnite joj da ste taj problem imali i pre te da to nema veze s njom. To će vas podstaći da otvoreno razgovarate o seksu i onome ko šta voli u krevetu', savetuje Debi Herbenik.
Velika je mogućnost da se ženi neće svideti seks u trajanju od 30, 60 ili 90 minuta. Sasvim je u redu da se zaustavite i pokušate nešto drugo. 'Oko 16 posto žena teško doživi orgazam tokom vaginalnog seksa. Razgovarajte o tome da iskušate neke druge metode kako biste oboje mogli uživati', savetuje. 'Može vam poslužiti vibrator. A važno je i da posetite terapeuta. Dok se prevremena ejakulacija može rešiti tehnikama masturbiranja, odgođena ejakulacija često je psihološke prirode i treba više analize".
Poslednji komentari
  • Veki Vreme: 06.09.2014 17:05h

    "Velika je mogućnost da se ženi neće svideti seks u trajanju od 30, 60 ili 90 minuta." Glupost! Velika je mogućnost, odnosno sigurno joj se neće svideti seks u trajanju 2 ili 5 mimuta.

  • opasno Vreme: 06.09.2014 23:43h

    svima ima sreca da ne znam toliko srpski da sve upisemi i podelim ,sva sta sto mog coveka, mene prica prigovora ,da nas biti retko odnosa . To traje goooodinama e sad mi pukla film i podvucem da je on 90% gej :'( ali imamo mi dvoje dece .

  • neznalica Vreme: 07.09.2014 01:36h

    'Može vam poslužiti vibrator ili n eki drugi muskarac

  • nedjo Vreme: 08.09.2014 01:08h

    svrsavam ko konj hvala bogu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP