Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

PREDSTAVLJAMO VAM OKRŠAJ NEMAČKE I ARGENTINE IZ DRUGOG UGLA

Angela ili Kristina, koja će biti jača?

Autor: P. Vuković | 13.07.2014 - 07:55:00h | Komentara: 0

Verujemo da ste se do sada već opredelili da li ćete držati večeras palčeve „gaučosima“ ili „pancerima“, a evo i malog uvoda u veliko finale Svetskog prvenstva iz drugog ugla. Na terenu, stvari su jasne, izbor je Lionel Mesi ili Tomas Miler, Dijego Maradona ili Franc Bekenbauer, odnosno magija ili gvozdena disciplina. Ali, van terena, izbor je nešto komplikovaniji.

Nemačka kancelarka  će i večeras skoknuti  do svlačionice

Nemačka kancelarka će i večeras skoknuti do svlačionice | Foto: Profimedia

Nemačka, poznata po visokom standardu, brojnim automobilskim markama, tehnologiji... Naizgled, veliki je favorit u odnosu na Argentinu, koja ne spada u bogatije zemlje sveta, samim tim, stopa kriminala, korupcije i svega negativnog je daleko veća nego u Nemačkoj. Međutim, postoje stavke kojima Argentinci mogu da pariraju Nemcima, možda čak i da ih pobede.


Predsednica Argentine: Kristina Kiršner

Predsednica Argentine: Kristina Kiršner | Foto: Profimedia

Argentinske dame lepotom i te kako mogu da pariraju daleko poznatijim nemačkim topmodelima (Klaudija Šifer, Hajdi Klum, Dajan Kruger). Dovoljno je pomenuti Pampitu, Nikol Nojman, Zairu Naru, Dolores Barijero...


Zanosna Argentinka Nikol

Zanosna Argentinka Nikol | Foto: Profimedia

Zanimljivo, postoji i jedna stavka u kojoj su ove dve zemlje izjednačene - na njihovim liderskim pozicijama su žene. Argentinska predsednica se zove Kristina Kiršner, dok je kod Nemaca glavna kancelarka Angela Merkel. Kiršnerova, kao što i prezime govori, ima nemačko poreklo, po majci Nemici.


Volite li više čaj ili pivo? Ako niste čuli, mate (čaj) nacionalno je piće u Argentini i predstavlja stil života. Ne samo što ćete na ulicama argentinskih gradova često viđati posudu iz kojih se pije mate, već su Argentinci poneli 100 kilograma ove trave za svoje potrebe na Mondijalu! O čuvenom „Oktobarfestu“ i nemačkoj ljubavi prema pivu ne treba trošiti reči.

Čeka novu sedmicu: Hajdi Klum

Čeka novu sedmicu: Hajdi Klum | Foto: Profimedia

Iako je „Alijanc arena“ u Minhenu pravo tehnološko čudo, za mnoge fudbalske zaljubljenike daleko veći izazov je da posete čuvenu „Bombonjeru“, dom fudbalera Boke juniors. Svi oni koji su bili tamo, kažu, takva atmsofera se doživljava jednom u životu...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP