Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

ITALIJA - ENGLESKA 2:1 (1:1)

Baloteli presudio Englezima na "Amazon areni"!

Autor: P. Milovanović | 15.06.2014 - 00:04:00h | Komentara: 0

Kakav derbi, strašan derbi! Italija i Engleska (2:1) podarili su nam 90 minuta čistog fudbalskog hedonizma, podsetivši nas kako se nekada pikao fudbal na velikim takmičenjima. Otvoreno, prsa u prsa bez obzira na vreme i trenutan rezultat. Na kraju, “azuri” su ti koji su na spavanje otišli sa osmehom na licu.

Vremešni, ali i dalje dominantni na sredini terena Andrea Pirlo, sjajno je uposlio saigrača iz Juventusa Klaudija Markizija koji sa distance uspeva da savlada Džoa Harta - 1:0 za Italiju. Nisu se Italijani pošteno ni radovali, a Runi je probio po levoj strani i uputio kompjuterski precizan centaršut za Danijela Staridža koji dobro reaguje i vraća stvari na početak.


Konačnih 2:1 za četvorostruke prvake sveta postavio je Mario Baloteli u 50. minutu. Najbolji igrač Milana je iskoristio veoma dobar centaršut Kandreve i samo se poklonio na nekoliko metara od nemoćnog Harta.


Do kraja meča uzbuđenja nije manjkalo, ali su mreže mirovale.
 

TOK TEKME:

90+5 - KRAJ! Italija je na startu grupe D u velikom derbij izašla kao pobednik iz okršaja sa Engleskom!

90+4 - Puče prečka! Kakva majstorija Andree Pirla. Fanstastično je iskusni vezista prebacio "živi zid", lopta je naglo promenila pravac, ali na kraju nije završila u mreži.

90+2 - "Požuteo" je Rahim Sterling zbog prekršaja nad Parolom koji je krenuo u kontranapad.

90' - Čak pet minuta sudijske nadoknade.  

wc Engleska - Italija

Strelac drugog gola: Mario Baloteli

77' - "Tukao" je fantastično iz slobodnog udarca Lejton Bejns, ali je Sirigu još jednom pokazao da je na maestralan način odmenio povređenog Bufona.

69' - Kejhil je izgubio živce, bez pardona je "opleo" po nogama Balotelija, ali mu je sudija progledao kroz prste, nije mu dodelio žuti karton. Idući put neće biti dileme oko javne opomene.

62' - Malo je nedostajalo da Englezi dođu do poravnanja rezultata. Runi je "tukao" iz neposredne blizine, uhvatio Sirigua na krivoj nozi, ali je lopta prošla pored stative. Sjajna šansa.

61' - Izmena i u redovima Engleske. Umesto Velbeka u igri je talentovani Ros Barkli.

60' - Kakva šansa! Malo je nedostajalo da Baloteli ponovo zatrese mrežu Engleza. Kandreva je uputio oštar centaršut, a nevaljali dečko evropskog i svetskog fudbala je zakasnio za delić sekunde da sprovede loptu u mrežu.
 

57' - Prva izmena na meču. Igru je napustio Marko Verati, umesto njega na terenu je Tijago Mota.

50' - GOOOL! Mario Baloteli stigao je do 13. gola u 31. utakmici za Italiju. Supermario se samo "poklonio" na majstorski centaršut Kandreve. 

49' - Prvi su u drugom delu pripretili Englezi, preko Staridža. As Liverpula je uputio odličan udarac, ali je Sirigu bio siguran. 

NASTAVLJA SE SPEKTAKL! Počelo je drugo poluvreme derbi meča grupe D. Selektori Roj Hodžson i Ćezare Prandeli su se opredelili da ne vrše izmene, tako da Engleska i Italija u nastavak bitke ulaze sa istim snagama.

wc Engleska - Italija

45+2' - Kakve dve šanse za Italiju u samom finizu prvog poluvremena. Prvo je Baloteli šmekerski lobovao Harta, ali je Džageljka maestralno intervenisao, izbacivši glavom loptu sa gol linije. Zatim je Markizio pogodio stativu.  

37' - GOOOL! Danijel Staridž je ekspresno poravnao rezultat na 1:1. Atomski fudbal na "Amazon" areni. Samo minut posle gola koji su dali Italijani, Englezi postižu pogodak. Izuzetan pas Vejna Runija s leve strane, a Staridžu je preostalo samo da ubaci loptu u mrežu sa dva metra.

  • wc Engleska - Italija | Foto:
  • wc Engleska - Italija | Foto:
  • wc Engleska - Italija | Foto:
  • wc Engleska - Italija | Foto:
  • wc Engleska - Italija | Foto:
 

35' - GOOOL!!! Fantastičan pogodak Markizija, koji je hirurški preciznim udarcem sa 22 metra matirao Harta i zatresao mrežu Engleza.


24' - ZAKUVAVA SE! Nakon što se "oglasio" Baloteli i šutirao iz daljine, "sevnula" je kontra Engleza, malo je nedostajalo da Sirigu primi autogol. Na kraju samo korner za "Gordi Albion".

wc Engleska - Italija

Duel Pirla i Džonsona

19' - Kandreva je "ispalio" projektil sa preko 25 metara, na mukama je bio Džo Hart, ali je uspeo da ukroti taj udarac.

7' - Italijani su se oslobodili početnog pritiska Engleza. Pirlo se "ušunjao" u kazneni prostor, tražio je penal zbog igranja rukom protivničkog igrača, ali se sudija nije oglasio.

3' - Dobar pokušaj Rahima Sterlinga, koji je iz daljine tukao desnom nogom, ali je lopta prohujala tik pored leve stative Hartovog gola.

SASTAVI: 

ENGLESKA - Hart, Džonson, Bejns, Kejhil, Džageljka, Džerard, Henderson, Runi, Velbek, Sterling, Staridž.

ITALIJA - Sirigu, Darmian, Paleta, Barzalji, Kijelini, Verati, Markisio, De Rosi, Pirlo, Kandreva, Baloteli

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP