Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

KAPITEN SRBIJE BRANISLAV IVANOVIĆ ZA ALO! PROGNOZIRA RASPLET NA MONDIJALU:

Boginja ostaje u Brazilu!

Autor: P. Milovanović | 28.06.2014 - 08:10:00h | Komentara: 0

Raste temperatura u Brazilu, na redu su mečevi osmine finala Svetskog prvenstva. Prvi će već danas na teren domaćini Brazilci, kojima je rival Čile (18, RTS1), zatim sledi dvoboj još dve južnoameričke reprezentacije - Kolumbije i Urugvaja (22, RTS1). Nema dileme da nas očekuje prava ludnica i žestoki okršaji najboljih 16 reprezentacija na planeti.

Na svojoj  strani imaće  navijače,  kvalitet i možda sudiju: Fudbaleri Brazila

Na svojoj strani imaće navijače, kvalitet i možda sudiju: Fudbaleri Brazila | Foto: Profimedia

Timovi su pokazali čime raspolažu, neki su fascinirali fudbalski svet, kao što je to slučaj sa Kostarikom, Čileom i Alžirom, dok su velesile poput Španije, Engleske i Italije prebrzo spakovale kofere i vratile se kući. Uzimajući u obzir brojna iznenađenja koja su se dogodila, „Alo!“ nije želeo da se kocka i da prognozira novog šampiona, već je pomoć zatražio od kapitena Srbije i defanzivca Čelsija - Branislava Ivanovića.


Branislav Ivanović

Branislav Ivanović | Foto: FoNet

- Iznenađen sam rezultatima Kostarike, oni su prava senzacija. Treba ih ozbiljno shvatiti, jer su u izuzetno teškoj grupi sa Engleskom, Italijom i Urugvajem završili na prvom mestu, što im je dalo vetar u leđa. Skinuli su pritisak sa daljeg toka takmičenja. Šta god da urade, već su napravili istorijski uspeh, ni sami nisu verali da mogu u osminu finala.

Prva zvezda „karioka“: Nejmar

Prva zvezda „karioka“: Nejmar | Foto: Profimedia

Dokle može Kostarika, Grci su naredna prepreka?
- Nikad se ne zne... Kembel, Ruiz i ostali igraju fenomenalno. Ako prođu Grke, onda je sve moguće.


Bez komentara o kanibalu Suarezu
Kada je novi kanibalski ispad Suareza u pitanju, Ivanović, koji je bio jedna od žrtava Urugvajca, nije želeo da doliva ulje na vatru, poručivši da nema komentar.

Sigurno ste razočarani Špancima, Italijanima i Englezima?
- Katastrofa! Španija je imala mnogo veće ambicije, a na kraju je osvojila samo tri boda i prerano se oprostila od takmičenja. Ista je priča sa Englezima, od kojih njihova javnost uvek ima ogromna očekivanja. Britanski tabloidi su surovi, tako da reprezentativcima Engleske nije lako ovih dana. Na terenu su delovali nemoćno, bez ideje. Slična je priča sa Italijanima...

Napraviće feštu večeras:  Navijači Brazila

Napraviće feštu večeras: Navijači Brazila | Foto: Profimedia

Da li imate favorita, za koga ćete navijati do kraja Mondijala?
- Brazil je moja simpatija, mislim da su zreli da osvoje titulu prvaka sveta pred svojim navijačima. Pogotovo jer je Nejmar u strašnoj formi i sa lakoćom postiže golove. Holanđani su isto ozbiljni, ali ih koči odbrana. Nisu defanzivno toliko jaki, dok u napadu imaju trojicu fenomenalnih igrača.


Namerno ili slučajno ste zaboravili Nemce?
- Nemačka je s pravom među glavnim favoritima za osvajanje. Za mene bi najrealnije finale bilo Brazil - Nemačka, ali nažalost to nije moguće jer su na istoj strani kostura. Ponavljam, mislim da će Brazil biti prvak sveta - zaključuje Ivanović.
 

Mažiću, svaka čast!


Kapiten fudbalera Srbije osvrnuo se i na učinak najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića, koji je delio pravdu u meču Nemačka - Portugal, zatim Argentina - Iran.
- Jako je bitno za naš fudbal da imamo predstavnika u Brazilu. Mažić je pravi autoritet, cenjen je svuda u svetu i sjajno je to što ima priliku da popravi sliku o Srbiji. Navikao je na pritisak i sjajno radi svoj posao. Sve igrače gleda na isti način, nema veze da li sudi Ronaldu, Mesiju ili nekom manje poznatom igraču, tu je tajna njegovog uspeha.

Srbija na SP? Bolje da ne komentarišem


Ivanović je pametno zaobišao odgovor na pitanje dokle bi Srbija dogurala na SP u Brazilu...
- Bolje da ne pričam ništa o tim temama, Jer, da bismo nešto uradili moramo prvo da budemo tamo, a mi nažalost to nismo uspeli - iskren je as Čelsija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP