Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

EVO ČIME SE BAVE MAŽIĆEVE KOLEGE:

Doktor nauka, glumac, nastavnik, apotekar, policajac, milioner...

Autor: M. Z. | 19.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Najbolje svetske sudije (njih 25) dele pravdu na Mondijalu u Brazilu. Stižu iz različitih delova sveta, a osim arbitraže, u privatnom životu obavljaju i druge profesije.

Nije baš poznat:  Glumac iz Argentine  Nestor Pitana

Nije baš poznat: Glumac iz Argentine Nestor Pitana | Foto: Profimedia

Činjenica - retko koji sudija ima „prašinarski“ posao, možda samo Hauard Veb, koji je bio policajac pozornik, dok ostale sudije sasvim solidno žive i zarađuju i van fudbala.


Kada je reč o arbitrima iz Azije i Okeanije, Uzbekistanac Imatov je fudbalski trener, Šrukala sa Bahreina je advokat, dok je Australijanac Ben Vilijams profesor fizičkog u školi. Komšija sa Novog Zelanda Piter O’Liri je profesor biologije, dok je velika nepoznanica zanimanje Japanca Nišimure, koji se našao na udaru Hrvata posle meča sa Brazilom.

Njega deca  ne vole:  Profesor  matematike  Gajger iz  SAD

Njega deca ne vole: Profesor matematike Gajger iz SAD | Foto: Profimedia


Ni kod afričkih sudija nije lako pronaći čime se bave. Zna se samo da je Numand Duže iz Obale Slonovače po zanimanju apotekar, dok Gasama iz Gambije i Alžirac Haimudi nisu prijavili svoja zanimanja.

Mark Gajger iz SAD-a je profesor matematike u srednjoj školi, dok je Meksikanac Marko Rodrigez protestantski sveštenik. Misterija je Džoel Agilar iz Salvadora, a bogme, i u Južnoj Americi nije lako dešifrovati ih. Saznali smo samo da je Argentinac Nestor Pitana bio glumac, dok su pod velom tajni ostali Riči (Brazil), Oses (Čile) i Roldan (Kolumbija).

Kod Evropljana nema tajni. Imaju čak dvojicu doktora među sudijama, a osim našeg Mažića, doktora agroekonomije, i Nemac Feliks Brih šepuri se titulom doktora prava. Od svih njih najbolje živi Šveđanin Jonas Erikson, koji je milioner, a i Holanđanin Kuijpers, vlasnik nekoliko supermarketa, takođe uživa. Uz Engleza Veba, bivšeg policajca, tu su još i finansijski savetnik Proensa (Portugal), agent osiguranja Čakir (Turska) i arhitekta Ricoli (Italija). Španac Karlos Velasko Karbaljo je mašinski inženjer...

Kad ne sudi,  prodaje lekove: Duže, apotekar  iz Obale  Slonovače

Kad ne sudi, prodaje lekove: Duže, apotekar iz Obale Slonovače | Foto: Profimedia

Paula Benta čeka kazna zbog Mažića
 

Selektor Portugala Paulo Bento mogao bi da bude kažnjen zbog kritikovanja Milorada Mažića posle ubedljivog poraza od Nemačke (4:0) na startu Svetskog prvenstva.
Podsetimo, Bento je izjavio da je Mažić pokazao pristrasnost tokom meča, da je poklonio penal Nemcima i nezasluženo isključio njihovog igrača Pepea. FIFA bi upravo zbog tih navoda mogla da suspenduje ili novčano kazni porugalskog stručnjaka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP