Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

BRAZIL I HRVATSKA VEČERAS (22) OTVARAJU NAJSKUPLJI MONDIJAL

Eduardo će pevati dve himne

Autor: P. Milovanović | 12.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Odbrojavanje je konačno završeno! U Brazilu večeras počinje jubilarno 20. svetsko prvenstvo (12. jun - 13. jul), tako da će narednih mesec dana fudbalska groznica žestoko drmati planetu, dok će politika i ostala čuda pasti u drugi plan. Čast da otvore spektakularan Mondijal u koji je uloženo rekordnih 16 milijardi evra imaće domaćin Brazil i naše komšije Hrvati, a dvoboj u Sao Paulu na „Korintijans areni“ zakazan je za 22 časa po našem vremenu.

Cepa se na pola:  Naturalizovani  Hrvat Eduardo  da Silva

Cepa se na pola: Naturalizovani Hrvat Eduardo da Silva | Foto: Profimedia

Već na startu nas očekuje neverovatna i nesvakidašnja priča, čiji će glavni akter biti naturalizovani hrvatski Brazilac Eduardo da Silva.
Popularni Dudu rođen je Rio de Žaneiru 1983, a već sa 15 je napustio rodni grad bez ikakvog profesionalnog iskustva, naleteo je na skaute zagrebačkog Dinama 1999. godine, ostalo je poznato. Eduardo, na čijim grudima još od 2004. godine stoji šahovnica, na otvaranju će pevati obe himne, jer, kako kaže, u njemu teče brazilska krv i kuca hrvatsko srce! Moraće da se pocepa na pola, da zaigra protiv svojih sunarodnika u dresu zemlje koja mu je pružila priliku da se afirmiše u svetu fudbala.
Brojne novinare u Brazilu zanimalo kako će se osećati Eduardo kada krene mondijalsko ludilo.


Klinsman u istom sosu


Legendarni nemački fudbaler Jirgen Klinsman, naći će se 26. juna u istoj situaciji kao Eduardo na otvaranju. Naime, Klinsman će s klupe predvoditi Ameriku protiv njegove Nemačke.

- U fudbalu nemoguće postaje moguće. Nikada nisam igrao profesionalno fudbal u Brazilu. Sa 15 godina sam završio u Hrvatskoj, igrao sam prethodno samo u neka dva mala kluba. Nikada nisam zamišljao da ću se naći u ovakvoj situaciji. Da ja kao Brazilac igram na Svetskom prvenstvu u svojoj zemlji, za drugu državu, i to još na otvaranju. Toliko slučajnosti. Kada krenu himne, osećaji će mi biti podeljeni. Ja sam Brazilac, ali obožavam Hrvatsku, svoje saigrače i navijače. Biće senzacionalno.

Eduardo je ćerku  i sina obukao u  specijalne dresove

Eduardo je ćerku i sina obukao u specijalne dresove


Ređala su se pitanja, a jedno od najinteresantnijih bilo je za koga će navijati njegova porodica, koja će se naći na licu mesta. Dudu je imao spreman i krajnje originalan odgovor, pokazao je sliku ćerke i sina odevenih u dres sačinjen od brazilsko-hrvatske kombinacije. Kada su otac i majka u pitanju, jasno su poručili kome će biti naklonjeni:
- Navijaćemo za našeg Eduarda u prvom meču. Posle ćemo navijati za njega i za Brazil.

O dvoboju sa Brazilcima, koji slove za favorita za osvajanje „Zlatne boginje“, Eduardo je konstatovao da „vatreni“ mogu da „sapletu“ „karioke“.
- Biće nam teško da pobedimo Brazil na otvaranju, ali Hrvatska može da priredi veliko iznenađenje. Dobro se branimo protiv jakih selekcija. Ako Brazil ne da rano gol, navijači će postati nervozni, dok ćemo mi biti rasterećni - zaključio je naturalizovani Hrvat.

Zvezda  Brazila:  Nejmar

Zvezda Brazila: Nejmar | Foto: Profimedia

Nejmar igra 100 odsto!


Heroj Brazila Nejmar definitivno će biti spreman da istrči na teren od prvog minuta. Iako je preksinoć na treningu u punom trku izvrnuo skočni zglob desne noge, što je izgledalo užasavajuće, as Barselone je posle pregleda poručio da se dobro oseća, pa će tako uz Hulka biti udarna igla protiv Hrvata. Takva vest sigurno je rastužila naše komšije, ali je, s druge strane, obradovala 200 miliona Brazilaca, s obzirom na to da se od Nejmara očekuje da bude vođa ka jurišu na „Zlatnu boginju“.

Skolari: Pobeda i ništa drugo!

Luis Felipe Skolari, selektor Brazila, izdao je jasnu naredbu Nejmaru i ekipi.
- Moramo da pobedimo Hrvatsku na otvaranju. Pritisnićemo ih od prvog minuta, kako bismo što ranije došli do gola, tada će sve doći na svoje mesto. Moramo da steknemo zalihu da u slučaju kiksa u drugom ili trećem kolu prođemo dalje u osminu finala - kratko će Skolari.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP