Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

PREDSTAVLJAMO

GRUPA C: Kolumbija, Grčka, Obala Slonovače i Japan

Autor: M. Zdravković - S. Vrakela | 07.06.2014 - 10:01:00h | Komentara: 0

a

KOLUMBIJA

a

OTKUD NA SP?

Počeli su traljavo kvalifikacije u južnoameričkoj zoni, a onda je na klupu došao Argentinac Hoze Nestor Pekerman i odveo ih u Brazil. Predvođeni sjajnim napadačem Falkaom gazili su rivale redom i na kraju stigli do drugog mesta, iza Argentine, njihovog najboljeg rezultata u kvalifikacijama.
KLJUČNI IGRAČI
Radamel Falkao - ako se oporavi! Još se ne zna hoće li "tigar" biti spreman i u kojoj meri, posle povrede kolena. Od ostalih asova tu su iskusni štoperi Mario Jepes i Luis Perea, koji donose čvrstinu pozadi, ali i odlični napadači Džejms Rodrigez i Teo Gutijerez.
SASTAV
Ospina (Nica), Zuniga (Napoli), Perea (Kruz Azul), Zapata (Milan), Jepes (Atalanta), Armero (Vest Hem), Kvadrado (Fjorentina), Guarin (Inter), Rodrigez (Monako), Ramos (Herta), Martinez (Porto), Baka (Sevilja), Ramirez (Monako), Sančez (Elče), Ibarbo (Kaljari), Mehija (Atl. Nasional), Balanta (River Plata), Kintero (Porto), Mondragon (Deportivo Kali), Valdes (San Lorenco).
SELEKTOR
Hoze Nestor Pekerman.

GRČKA

3,

OTKUD NA SP?
Imali su sjajnu formu u kvalifikacijama, osvojili 25 bodova od mogućih 30, ali su, ipak, morali u baraž jer je Bosna bila najbolja u njihovoj grupi. U plej-ofu su Heleni preslišali Rumune u dva meča i izborili plasman na smotru najboljih. Ostaće upamćeni i kao tim koji je pet od osam utakmica u kvalifikacijama dobio sa po 1:0.
KLJUČNI IGRAČI
Veteran Jorgos Karagunis, koji ih je davne 2004. predvodio do titule na EP u Portugalu i dalje je glavna zvezda, a prate ga iskusni napadč PAOK-a Dimtris Salpingidis i Kostas Mitroglu iz Fulama. Iskustvo Teofanisa Gekasa i Jorgosa Samarasa značajni su za Helene.
SASTAV
Karnezis (Granada), Maijatis (Olimpijakos), Cavelas (PAOK), Manolas (Olimpijakos), Moras (Verona), Ciolis (Kajzeri), Samaras (Seltik), Kone (Bolonja), Mitroglu (Fulam), Karagunis (Fulam), Vintra (Levante), Glikos (PAOK), Kapino (PAO), Salpingidis (PAOK), Torosidis (Roma), Hristodulopulos (Bolonja), Gekas (Konja), Fetfacidis (Đenova), Papastatopulos (Dortmund), Holevas (Olimpijakos), Kacuranis (PAOK), Samaris (Olimpijakos), Tačidis (Torino).
SELEKTOR
Fernando Santoš.

OBALA SLONOVAČE

3

OTKUD NA SP?

Bili su sasvim solidni u kvalifikacijama, četiri pobede na šest mečeva (remizirali dva puta s Marokom), ali su u baražu jedva izbacili vrlo dobri Senegal i to najviše zahvaljujući golu Salomona Kalua u samom finišu revanša. 
KLJUČNI IGRAČI
Jedan od najtalentovanijih afričkih timova. Didije Driogba i Salomon Kalu predvode napad, Didije Zokora i Jaja Ture drže vezni red, dok Emanuel Ebue i Kolo Ture vode računa da ga "slonovi" ne prime (mislimo na gol).
SASTAV
Beri (Lokeren), Dijarasuba (Rizespor), Boka (Štutgart), K. Ture (Liverpul), Zokora (Trabzon), Boli (Fortuna), Akpa (Tuluz), S. Kalu (Lil), Tiote (Njukasl), Žervinjo (Roma), Drogba (Galatasaraj), Boni (Svonzi), Ja Konan (Hanover), Diomande (Sent Etjen), Gradel (Sent Etjen), Gbohu (Seve sport), Orijer (Tuluz), Đakpa (Ajntraht), J. Ture (Mančester s), Serej (Bazel), Sio (Bazel), Bamba (Trabzon), Mande (Stabek).
SELEKTOR
Sabri Lamuši.

JAPAN

a

OTKUD NA SP?
Selektor Alberto Zakeroni usadio im je elemente italijanskog poimanja fudbala, a u takvim okolnostima "samuraji" su mu uzvratili sjajnom formom i ubedljivo osvojenim prvim mestom u azijskoj kvalifikacionoj grupi. Lagano su se plasirali na završni turnir.
KLJUČNI IGRAČI
Keisuke Honda iz Milana, konačno se ustalio kao vođa ovog novog nacionalnog tima, kao naslednik slavnih Hidetošija Nakate i Šunsukea Nakamure. Dva Šinđija - Kagava i Okazaki takođe su opasni u navali Japanaca, a tu je i odlični defanzivac Šalkea Atsuto Ušida.
SASTAV
Kavašima (Standard), Učida (Šalke), G. Sakai (Štutgart), Nagatomo (Inter), Morišige (Tokio), Honda (Milan), Endo (Gamba), Kijotake (Nirnberg), Okazaki (Majnc), Kagava (Mančester j), Kakitani (Cerezo), Nišikava (Urava), Okubo (Kavasaki), Aojama (Sanfreće), Kono (Gamba), Jamaguči (Cerezo), Hasebe (Nirnberg), Osako (Minhen 1860), Inoha (Džubilo), Saito (Jokohama), H. Sakai (Hanover), Jošida (Sautempton), Gonda (Tokio).
SELEKTOR
Alberto Zakeroni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP