Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

PREDSTAVLJAMO

GRUPA D: Urugvaj, Kostarika, Engleska i Italija

Autor: M. Zdravković - S. Vrakela | 07.06.2014 - 10:15:00h | Komentara: 1

a

URUGVAJ

aOTKUD NA SP?

Jedva su došli tamo! Iako su bili jedan od favorita i kandidati za direktan plasman, u južnoameričkim kvalifikacijama su stigli tek do petog mesta i morali su u interkontinentalni baraž. Tamo su naravno Kavani i ostale zvezde Urusa pregazili selekciju Jordana, ali ih bruka i dalje prati…

KLJUČNI IGRAČI
Selektor Oskar Tabarez godinama se oslanja na provereni tandem Edinson Kavani - Luis Suarez, a tako bi trebalo da bude i na Mondijalu u Brazilu. Iskusni štoper Dijego Lugano i dalje se brine o defanzivi, a tu je i sjajni golman Galatasaraja, Fernadno Muslera.

SASTAV
Muslera (Galatasaraj), Lugano (VBA), Godin (Atletiko M), Fućile (Porto), Gargano (Parma), A. Pereira (Sao Paulo), Rodrigez (Atletiko M), Ernandez (Palermo), Luis Suarez (Liverpul), Forlan (Cerezo), Stuani (Espanjol), Munjoz (Libertad), himenez (Atletiko M), Lodeiro (Botafogo), Perez (Bolonja), M. Pereira (Benfika), Arevalo (Morelija), Ramirez (Sautempton), Koates (Nasional), Gonzalez (Lacio), Kavani (PSŽ), Kaseres (Juventus), Silva (Vasko).

SELEKTOR
Oskar Tabarez.

KOSTARIKA

aOTKUD NA SP?

Stigli su na Mondijal kao drugoplasirani tim iz Severne Amerike, odmah iza SAD, tako da zaslužuju sve čestitke. Za taj uspeh najviše treba da zahvale kolumbijskom treneru Horheu Luisu Pintu, koji ih je preporodio.

KLJUČNI IGRAČI
Brajan Ruiz,sjajni napadač PSV-a iz Ajndhovena, prva je zvezda ovog tima. Zovu ga još i "specijalni fudbaler". Osim njega, Kostarikance predvode i sjajni dribler Džoel Kembel iz Olmpijakosa, pa ezisti Alvaro Saborio i Kristijan Bolanjos, a tu je i strašan golman Keilor Navas.

SASTAV
Navas (Levante), Akošta (Alahuense), Gonzalez (Kolumbus), Umana (Saprisa), Borges (AIK), Duarte (Briž), Bolanjos (Kopenhagen), Mora (Saprisa), Kembel (Olimpijakos), Ruiz (PSV), Barantes (Alesund), Fransis (Kolumbus), Granados (Eredijano), Brenes (Kartahines), Dijaz (Majnc), Gamboa (Rozenborg), Teheda (Saprisa), Pemberton (Alahuelense), Miler (Njujork), Kalvo (Valerenga), Ureno (Kuban), Kubero (Eredijano), Kambronero (Eredijano).

SELEKTOR
Horhe Luis Pinto.
Poslednji komentari
  • rocky Vreme: 09.06.2014 22:07h

    a gde su Italijani i Englezi ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP