Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

PREDSTAVLJAMO

GRUPA F: Argentina, Bosna i Hercegovina, Iran i Nigerija

Autor: M. Zdravković - S. Vrakela | 09.06.2014 - 17:19:00h | Komentara: 0

F

ARGENTINA

a

OTKUD NA SP?
Prve komšije Brazilaca i veliki rivali stižu u zemlju sambe i kafe kao jedan od favorita. Prošetali su se kroz kvalifikacije predvođeni sjajnim Leom Mesijem, a selektor Sabelja pokazao se kao ozbiljan trener, koji ne trpi umišljene zvezde. Tako je, recimo, odstranio iz tima Karlosa Teveza.

KLJUČNI IGRAČI
Svakako je najglavniji fantastični Leo Mesi. Jedan od najboljih fudbalera na svetu ima možda i poslednuju priliku da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje, pa da može da kaže da je kompletirao karijeru. Osim njega tu su di Marija, Maskerano i ostali asovi, koji mogu "gaučose" da odvedu daleko.

SASTAV
Romero (Sampdorija), Garaj (Benfika), Kampanjaro (Inter), Zabaleta (Mančester s), Gago (Boka juniors), Bilja (Lacio), Di Marija (Real M), Perez (Benfika), Iguain (Napoli), Mesi (Barselona), Maksi Rodrigez (Njuels), Orion (Boka juniors), A. Fernandez (Selta), Maskerano (Barselona), Demikelis (Mančester s), Roho (Sporting L), F. Fernandez (Napoli), Palasio (Inter), Alvarez (Inter), Aguero (Mančester s), Anduhar (Katanija), Laveci (PSŽ), Basanta (Monterej).

SELEKTOR
Alehandro Sabelja

Bosna i Hercegovina

aOTKUD NA SP?

Sjajna serija pobeda u kvalifikacijama (čak osam na deset mečeva) dovela je "zmejeve" na smotru najboljih i to kao prvoplasirani tim u svojoj grupi. Slavni Safet Sušić stvorio je sjajan kolektiv, koji će ovog leta tokom Mondijala sigurno podržavati i mnogi ljubitelji fudbala u Srbiji.

KLJUČNI IGRAČI
Edin Džeko i Vedad Ibišević mogu dosta toga da urade u napadu. Još kada ih iz pozadine podržavaju inspirisani Miralem Pjanić i Zvjezdan Misimović, eto prilike da behar procveta. Golman Asmir Begović i sjajni štoper Leverkuzena Spahić pobrinuće se za granitnu odbranu.

SASTAV
Begović (Stouk), Vrsaljević (Hajduk), Bičakčić (Braunšvajg), Spahić (Leverkuzen), Kolašinac (Šalke), Vranješ (Elazigspor), Bešić (Ferencvaroš), Pjanić (Roma), Ibišević (Štutgart), Misimović (Guanžu), Džeko (Mančester s), Fejzić (Alen), Mujdža (Frajburg), Sušić (Hajduk), Šuljić (Zorja), Lulić (Lacio), Ibričić (Kajzeri), Medunjanin (Gacijantep), Višća (Istanbul), Harjović (Galatasaraj), Hadžić (Šturm), Avdukić (Borac BL), Salihović (Hofenhajm).

SELEKTOR
Safet Sušić.


IRAN

aOTKUD NA SP?

"Prinčevi Persije" bili su ubedljivo prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi u azijskoj zoni. Pregazili su skoro sve rivale i zasluženo se plasirali na završni turnir na kome će ih predvoditi poznati portugalski trener Karlos Keiroš.

KLJUČNI IGRAČI
Kapiten Džavad Nekunam glavna je zvezda ovog tima. Njegov nekadašnji saigrač iz Osasune Šoajei takođe je neizostavni šraf, kao i Reza Gučanijehad, napadač koji nasptupa u Belgiji. Ahmed Dedžagah iz Fulama i Andranik Tejmurijan iz iranskog Eštogala biće tajni aduti ove selekcije.

SASTAV
Ahmadi (Sepahan), Hejdari (Esteglal), Hađi Safi (Sepahan), Hoseini (Persepolis), Sadegi (Esteglal), Nekunam (Kuvajt), Šođai (Las Palmas), R. Hađiđi (Persepolis), Jahan Bakš (NEC), Ansari Fard (Tabriz), Hadadifar (Isfahan), A. Hađiđi (Sporting K), Mahini (Persepolis), Timotijan (Esteglal), Montazeri (Um Salal), Gočanedžad (Čarlton), Alnameh (Naft), Rahmani (Fulad), Beikzadeh (Esteglal), Beitašur (Vankuver), Deđagah (Fulam), Davari (Braunšvajg), Poladi (Persepolis).

SELEKTOR
Karlos Keiroš.

NIGERIJA

aOTKUD NA SP?

Lagano su prošli kvalifikacionu grupu u kojoj su bili favoriti, a u plej-ofu za Mondijal savladali su Etiopiju u dve utakmice. Osvojili su i Kup afričkih nacija 2013. i pokazali da imaju kvalitet za dobre rezultate.

KLJUČNI IGRAČI
Selektor Stiven Keši ispostavio se kao trener koji se ne libi da u nacionalni tim pozove igrače iz domaćeg prvenstva. Čelsijev vezista Džon Obi Mikel jedan je od najiskusnijih i vođa je tima. Na golu je sjajni Vinsent Enijama, a u napadu se očekuje da zablistaju Viktor Mozes (Liverpul) i Ahmed Musa (CSKA).

SASTAV
Enjama (Lil), Jobo (Norič), Ečijile (Monako), Gabrijel (Beveren), Embrouz (Seltik), Egvuekve (Vori Volvs), Musa (CSKA), Odemvingi (Stouk), Emenike (Fenerbahče), Obi Mikel (Čelsi), Mozes (Liverpul), Odunlami (Sanšajn stars), Ošaniva (Ašdod), Oboabona (Rizespor), Aziz (Almerija), Eđide (Hapoel BŠ), Onazi (Lacio), Babatunde (Volin), Nvofor (Herenven), Učebo (Serkl Briž), Agbim (Enugu), Omeru (Midlzbro), Ameobi (njukasl).

SELEKTOR
Stiven Keši. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP