Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

„VOL STRIT ŽURNAL” NAPRAVIO NEOBIČNU ANALIZU UČESNIKA SP U BRAZILU

I to je moguće: Bosna šampion sveta!

Autor: P. Vuković | 15.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Glavni favoriti za osvajanje Mondijala su Brazil, Argentina, Nemačka i Holandija, u to nema sumnje. Ali, to je samo kada je reč o fudbalu. Šta bi bilo kada bismo fudbalsku loptu zamenili nekim drugim parametrima? Ko bi, od reprezentacija koje su u Brazilu, bio šampion po stopi nezaposlenosti? Broju ubistava u godinu dana? Broju alkoholičara, pušača?... Američki „Vol strit žurnal” je napravio neobičnu i nesvakidašnju analizu u kojoj je odredio prvake Svetskog prvenstva u nefudbalskim stvarima i, ako ništa drugo, i bivša Jugoslavija je dala šampiona planete u jednoj kategoriji - u stopi nezaposlenosti!

Bosanci su bar u nečemu najbolji na svetu

Bosanci su bar u nečemu najbolji na svetu | Foto: Profimedia

STOPA UBISTAVA
Krećemo od najgoreg - kada bi se gledala stopa ubistava, Honduras bi bio prvak, gde se godišnje likvidira 90,4 osobe na 100.000 ljudi. U finalu bi se našao Meksiko, dok bi u polufinalu ispali Nigerija i Kolumbija. U kontra kategoriji, država sa najmanje ubistava godišnje je Japan, gde je stopa smrtnosti 0,3 na 100.000 ljudi.


STOPA NEZAPOSLENOSTI
Dolazimo i do šampiona sveta u nezaposlenosti. To je Bosna i Hercegovina, u kojoj čak 44.3 odsto populacije ne radi, a poraženi finalista je Kamerun. Preostalih dvoje polufinalista su Španija i Nigerija.

NAJVEĆI ALKOSI
Rusi su bez premca. U ovoj kategoriji „baćuške” su odnele pobedu sa 15,1 litrom žestine popijenim po stanovniku godišnje. Zanimljivo, drugi su Portugalci, a treće i četvrto mesto drže Australijanci, te komšije Hrvati.

Rusima leži alkohol više nego fudbal

Rusima leži alkohol više nego fudbal | Foto: Profimedia

NAJVEĆI PUŠAČI
Svaki stanovnik Grčke popuši godišnje 2,795 cigareta, ispred Rusa, koji su najbolji u nalivanju alkoholom.

NAJVIŠE NEUDATIH
Ako tražite devojke za udaju, pravac u Južnu Ameriku! Brazilke su sa 44,6 odsto neudatih u životnom dobu između 45 i 49 godina pobedile u finalu Engleskinje.

Brazilke vape za pravim muškarcima

Brazilke vape za pravim muškarcima | Foto: Profimedia

 
NAJZAGAĐENIJA ZEMLJA
Amerikanci bi u finalu sa 17,6 metričkih tona po glavi pobedili Australijance. Ameri su šampioni u mnogim kategorijama - gojaznosti (33 odsto punoletnog stanovništva), unosu šećera (569 kalorija dnevno), broju vozila (786 na 1.000 ljudi)...

NAJDUGOVEČNIJI
Japanci su lideri u ovoj kategoriji, sa prosečnim životnim vekom od 84,5 godina, poraženi finalista je Australija, a među četiri su ušle još i Francuska i Švajcarska.

INTERNET KORISNICI
Osvajač Mondijala u ovoj kategoriji bila bi Holandija. Tamo čak 93 osobe od 100 koristi internet, srebrni su Švajcarci, a bronzani Australijanci.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP