Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

ZAGREVANJE ZA MONDIJAL

Jak otpor, ali ipak poraz, Brazil - Srbija 1:0!

Autor: S. V. | 06.06.2014 - 21:16:00h | Komentara: 1

Najbolja fudbalska reprezentacija svih vremena, selekcija Brazila u Sao Paulu je savladala Srbiju sa 1:0 u poslednjoj pripremi pred početak Svetskog prvenstva.


Gol odluke postigao je Fred u 58. minutu, ali je snažan utisak ostao da smo zaista mogli do mnogo boljeg rezultata.

Ta tvrdnja može se potkrepiti činjicom da smo stvorili nekoliko izglednih prilika, kao i da su domaći, istina pomalo razmaženi, navijači zviždali svojim ljubimcima tokom većeg dela meča.

Bilo kako bilo, ova generacija srpskih fudbalera ima lepu budućnost, samo se postavlja pitanje imamo li pravog čoveka da ih odvede u Francusku?

Ovde možete pročitati šta se sve dešavalo u Sao Paulu.

KRAJ

90+2' - Poslednju priliku na utakmici imali su Brazilci, ali je drugi gol sjajnom paradom sprečio Lukač koji je ušao umesto Stojkovića.

73' - Činilo se da ćemo biti kažnjeni za promašaje. ali je pukom srećom sudija pogrešno procenio situaciju i poništio gol Brazila zbog nepostojeće ofsajd pozicije.

72' - Već u anrednom napadu "orlovi" su opet zapretili. Lazar Marković je kao šilo probio odbranu Brazila, ali je bio sebičan i šutirao pravo u golmana domaćih.

71' - Imali smo sjajnu priliku, ali bez sreće. Nekoliko naših igrača je razmenilo brze pasove, da bi Kolarov uputio sjajan centaršut, pogodio Jojića u glavu, a fudbaler Dortmunda samo stativu.

58' - Brazil vodi 1:0. Prva izgledna prilika za domaćina pretvorena je u gol. Pre svega zahvaljujući maestralnom potezu Freda koji je između dva naša igrača primio loptu, a onda u padu savladao Stojkovića.

orlovi

Duel Jojića i Marsela

1. POLUVREME

45' - Kraj prvog poluvremena! Šta se sve dešavalo u prvih 45 minuta, možda najbolje oslikavaju zvižduci domaće publike upućeni brazilskim fudbalerima.

32' - Mnogo smo opasniji od Brazila! Tadić je centrirao sa desne strane, a Mitrović glavom šutirao pored gola.

30' - Propustili smo kolosalnu priliku. Marković je povukao loptu, sjajno uposlio Kolarova koji je dugo oklevao da uputi centaršut, pa su domaćini uspeli da reguju na vreme. Šteta!

17' - Smušenost u odbrani umalo nas nije koštala primljenog gola. Srećom, ali i znanjem, Ivanović je u psolednji čas izblokirao Nejmara.

9' - Prvu izglednu priliku na utakmici imala je Srbija preko Kolarova, koji je odlično prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac Brazila, ali zamalo šutirao desnom, slabijom nogom, pored gola.

Da su nas Brazilci ozbiljno shvatili, potvrđuje i podatak da su izveli najjači mogući sastav. SASTAV BRAZILA: Žulio Sezar, Dani Alveš, Tijago Silva, David Luiz, Marselo, Paulinjo, Luiz Gustavo, Hulk, Oskar, Nejmar, Fred.

S druge strane, Ljubinko Drulović je napravio nekoliko izmena u odnosu na prethodna dva meča na američkoj turneji.
SASTAV SRBIJE: Stojković, Basta, Ivanović, D. Tošić, Kolarov, Petrović, Matić, Jojić, Tadić, Marković, A. Mitrović.

Poslednji komentari
  • mm Vreme: 07.06.2014 04:21h

    I pored mimimalnog poraza, vecerašnja utakmica pokazuje da imamo i tim i selektora koji nas mogu odvesti na EP. Svaka čast momcima za igru a stručnom štabu sa Drulovićem na čelu čestitam na taktičkoj pripremi reprezentacije. Još jednom "BRAVO"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP