Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

ARGENTINA I HOLANDIJA IGRAJU ZA FINALE SVETSKOG PRVENSTVA

Mesi će otplesati tango sa Robenom!

Autor: S. Vrakela | 09.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

U istoriji fudbala i svetskih prvenstava teško je naći veći rivalitet između evropske i južnoameričke reprezentacije kao što je to slučaj sa Holandijom i Argentinom. Iako su „gaučosi“ daleko uspešnija nacija, Holanđani su u osam odmeravanja snaga samo jednom poraženi, ali taj poraz peče „narandžaste“ još od davne 1978. godine.

Roben i Mesi

Roben i Mesi

Holandija - Argentina

*kliknite za uvećanje

Tada su se dve selekcije u finalu borile za „zlatnu boginju“, a trijumf okićen mnogim kontroverzama odneo je domaćin šampionata Argentina (3:1). Na naplatu računa Holanđani su čekali sve do 1998. godine, kada su u četvrtfinalu izbacili velikog rivala briljantnim pogotkom Denisa Bergampa u smiraj utakmice. Rivalitet je nastavljen s miroljubivih 0:0 u Nemačkoj 2006. godine. Tada su obe selekcije prošle u drugi krug, a ovaj put u finale može samo jedan.

Pele

Pele | Foto: Profimedia

Argentinci uglas: Maradona je bolji od Pelea!

Navijačka atmosfera se sa tribina preselila u svlačionicu Argentine. Član nacionalnog tima Lukas Bilja telefonom je snimao svoje drugove kako slave pobedu nad Belgijom i tom prilikom pevaju pesme koje se Brazilcima sigurno nisu svidele.
„Brazilci, kakav je osećaj kad smo gazde kod vas, kunemo vam se, nikada nećemo zaboraviti kako vas je Maradona namagarčio, kako vas je Kaniđa iznenadio. Plačete od Italije 1990. do danas, a tek ćete videti kakav je Mesi. Mondijal je naš, Maradona je bolji od Pelea.“

- Divan je osećaj biti ponovo među četiri najbolja tima na svetu, i to kakva četiri tima. Imam osećaj da se možemo nositi i pobediti bilo koga, uključujući i Argentinu. Protiv Kostarike smo napravili veliki broj prilika, ali lopta nije htela u gol. Ali to mene ne brine, jer imamo izuzetnu napadačku snagu spremnu svakog rivala da porazi - samouveren je jedan od najiskusnijih u timu Luja van Gala, Dirk Kujt.

I zaista, Holanđani imaju izvanredan napad i ofanzivnu filozofiju, pažljivo usađenu u mozak svakog reprezentativca. Jedan od najodgovornijih za zaustavljanje te „narandžaste“ sile biće Havijer Maskerano.

- Toliko smo čekali da dođemo u završnicu Mondijala i sada kada smo tu, želimo tu energiju i oduševljenje da pretvorimo u dobru predstavu protiv Holandije.

Navijači Argentine i Holandije će  napraviti pravu feštu večeras

Navijači Argentine i Holandije će napraviti pravu feštu večeras | Foto: Profimedia

Navijači Holandije

Navijači Holandije | Foto: Profimedia

Leo Mesi nas je izvukao u nekoliko navrata, ali ne možemo se oslanjati samo na jednog igrača, već ceo tim mora pružuiti dobru partiju, kako bismo ostvarili san i otišli u finale. Holanđani su gladni uspeha i žele korak dalje od onog što su napravili pre četiri godine. Međutim, mislim da imamo kvalitet i snagu za još jednu dobru partiju i nadam se pobedi, koja bi nam toliko značila - kaže najpouzdaniji član „gaučosa“.

Ljubi pehar,  poljubiće  i Robena: Navijačica  Holandije

Ljubi pehar, poljubiće i Robena: Navijačica Holandije | Foto: Profimedia

Raul: Ogroman pritisak na Mesiju!
Raul Gonzales, bivši as Reala i španske selekcije, smatra da će Argentini mnogo nedostajati povređeni Anhel di Marija.


- Pošto nema Di Marije, pritisak protivnika na Mesiju će biti još žešći. Odbrana uvek mora izaći više prema Mesiju, što njegovim saigračima ostavlja mnogo prostora. To je Di Marija sjajno koristio, a sada kada ga nema, još žešće će ići ka Mesiju. Mislim da su Argentinci do sada previše zavisili od svoje prve zvezde, moraju pronaći nešto novo u igri - rekao je legendarni Raul.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP