Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

FINALE MUNDIJALA

Mesi ili Miler, pitanje je sad!

Autor: P. Vuković | 13.07.2014 - 15:25:00h | Komentara: 1

Posle tačno mesec dana pikanja fuce na terenima širom Brazila, svet će dobiti novog šampiona - večeras (21, RTS1), na čuvenoj „Marakani” u Rio de Žaneiru, sudariće se dve fudbalske velesile - Argentina i Nemačka.

Lionel Mesi

Lionel Mesi | Foto: Profimedia

 

Argentincima 8,7 odsto
karata, Nemcima 8,1

FIFA je saopštila da je od 75.000 ulaznica, koliko je prodato za finalni meč, Argentincima otišlo 8,7 odsto, a Nemcima 8,1. Brazilci su dobili 48 odsto, Španci 5,6 Englezi 5,3, a Amerikanci 4,5. Što se tiče brojnosti, Argentinci će se osećati maltene kao u Buenos Ajresu, pošto će ih biti preko 100.000 danas na ulicama Rio de Žaneira.

Put ove dve selekcije do finala se umnogome razlikovao - dok su Argentinci uz dosta problema išli iz runde u rundu, što na penale, što minimalim pobedama, Nemci su ušli u istoriju kada su rasturili domaćina Mondijala u polufinalu sa čak 7:1.

Možda i najvažniji podatak koji se tiče finalnog susreta je - kakvo je stanje Lionela Mesija?

Da li je zaista toliko iscrpljen, kao što njegov otac kaže?


- Leo je na meču protiv Holandije izgledao kao da su mu noge teške 100 kilograma. Veoma se iscrpio na tom meču - priznao je Horhe Mesi, otac najboljeg fudbalera Argentine.

Tomas MIler Mesut Ozil

Tomas MIler i Mesut Ozil | Foto: Profimedia

Murinjo: I da osvoji
SP, Mesi nije najbolji

 

Žoze Murinjo ponovo u elementu. Portugalski stručnjak je poručio Lionelu Mesiju da je fantastičan igrač, ali ne i najbolji u istoriji fudbala.
- On je odličan fudbaler, nije potrebno da osvoji Svetsko prvenstvo da bi mu se to priznalo. Takođe, ne treba mu ni naslov svetskog prvaka da bi bio istorijski igrač, on za mene nije najbolji svih vremena. Odluka o pobedniku pašće na sredini terena, gde je Nemačka veoma jaka - rekao je Murinjo.

Od Lea će sve zavisiti u igri Argentine, dok Nemci mogu sebi da priušte da, recimo, Miler nema dan. Na Mesiju je da iscedi poslednji atom snage u najvažnijoj utakmici karijere.

- Dao bih sve lične trofeje i rekorde da postanem svetski prvak. Štaviše, preča mi je „boginja“ nego „Zlatna lopta“. Ne postoji značajniji pehar koji kao igrač možete da osvojite. To je nešto o čemu sanjate kako dečak i taj san nikada ne nestaje. Pitao sam saigrače iz Barselone, Ćavija, Inijestu i Pikea, kakav je osećaj podići taj trofej. Rekli su mi da je to neopisivo.
Uradićemo sve da snove pretvorimo u javnost za naš narod. Daćemo dušu, srce i telo za taj podvig - rekao je Mesi.

S druge strane, Nemci su svesni da ubedljiv trijumf nad Brazilom ne mora ništa da znači i da ih večeras očekuje sasvim drugačiji meč.

- U Rio nismo došli turistički i ne očekujemo, naravno, sličan rezultat kao protiv Brazila. Jedini razlog zbog kojeg smo došli je da budemo svestki prvaci. Verovatno će biti tesno, kao protiv Alžira ili Francuske. Ali, čak i u takvim okolnostima, moramo da koristimo svaku šansu, jer čini mi se da imamo najbolji procenat realizovanih prilika - rekao je Tomas Miler, najbolji strelac „pancera“.

Bez viza za Rusiju 2018!

Naredni Svetski šampionat 2018. godine igraće se u Rusiji, a dobra vest je da navijačima svih reprezentacija koje se budu našle na smotri najboljih neće trebati vize za ulazak u zemlju domaćina Mondijala. Ovo je obećao predsednik Rusije Vladimir Putin.
- Ovo će se odnositi ne samo za fudbalere, sudije, trenere već će i svi navijači moći da dođu kod nas bez viza. To do sada nije viđeno nigde u svetu. Učinićemo sve da stranim gostima obezbedimo nezaboravan boravak u našoj zemlji - rekao je Putin prilikom posete Kubi.

Sabelja se povlači i ako pobedi!

Alehandro Sabelja, selektor Argentine, povući će se sa kormila „gaučosa“ posle finalne utakmice, čak i ukoliko osvoji „boginju“. Njegov agent Euhenio Lopez je potvrdio da Sabelja odlazi.
- Uvek je bolje otići kada ste na vrhu. Alehandro je mnogo doprineo reprezentaciji i vreme je da kormilo prepusti drugom treneru. Odlazi, bilo šta da se desi. Bili šampioni ili ne, ciklus se završava - rekao je Lopez.

Hobotnica, naravno, kaže - Nemačka!

Čini se da niko neće dostići slavu hobotnice Pola, koji je ispogađao maltene sve rezultate na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi pre četiri godine. Ovog puta u centru pažnje je hobotnica po imenu „Klajner Pol“ (mali Pol), koji je, gle čuda, svojim pipcima pokazao da će novi šampion sveta biti država u kojoj stanuje - Nemačka...

Poslednji komentari
  • Dzordz Kluni Vreme: 14.07.2014 12:09h

    Pikanje fuce?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP