Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

ARGENTINA I BELGIJA VEČERAS (18) BIJU BITKU ZA POLUFINALE SP

Mesi isteruje „đavole”!

Autor: P. M. | 05.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Paklen obračun očekuje se večeras (18, RTS1) na stadionu „Nacional“ u Braziliji, gde će udariti Argentina na Belgiju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. „Gaučosi“ predvođeni čarobnjakom u kopačkama Leom Mesijem, žele da se domognu polufinala Mondijala, prvi put još od 1990. godine i SP u Italiji. Ipak, to neće biti lak zadatak, s obzirom na to da naspram sebe imaju „crvene đavole“.

Od njega zavisi ko će  u polufinale:  Leo Mesi

Od njega zavisi ko će u polufinale: Leo Mesi | Foto: Profimedia

Eden Azar je podigao nivo igre protiv Amerikanaca, dok se Romelu Lukaku na vreme dozvao pameti. Selektor Mark Vilmots ga je posle nekoliko bledih izdanja „zakucao“ za klupu, šansu je dao Oriđiju, ali se Lukaku na najbolji mogući način vratio. Ušao je za vreme produžetka i zatresao mrežu Sjedinjenih Američkih Država. Posle tog trijumfa, Belgijanci pucaju od samopouzdanja, te hrabro poručuju da ne prezaju od “gaučosa”, koji uz Brazil važe za glavnog favorita u jurišu na „boginju“.

Pucaju od samopouzdanja:  Belgijanci

Pucaju od samopouzdanja: Belgijanci | Foto: Profimedia


- Argentinci su u problemu pošto njima sve zavisi od jednog čoveka - Lea Mesija. Kad njemu ne ide, ne ide ni timu. Kod nas je potpuno druga priča. Naša prednost je i to što prvi put nismo favoriti u meču koji nas očekuje. Bićemo dodatno rasterećeni, a računica je prosta, hoćemo u polufinale - optimista je selektor Mark Vilmots.

Originalni simpatizeri Argentine, nadaju se  pobedi svog  tima

Originalni simpatizeri Argentine, nadaju se pobedi svog tima | Foto: Profimedia

 
S druge strane, prva zvezda Argentine, Leo Mesi, koji je na dosadašnjem Mondijalu postigao četiri gola, poručuje da ceni Belgiju, ali da njegov tim ima najviše ambicije u Brazilu.

- Patili smo protiv Švajcarske, dugo nam je trebalo da postignemo gol, nadam se da to neće biti slučaj sa Belgijom. Imaju odličnu ekipu, ali naš cilj je osvajanje Svetskog prvenstva - kratko je poručio Mesi.

Kompani

Kompani | Foto: Profimedia

Belgijanci - laganica!

A da su Belgijanci potpuno rasterećeni pred istorijski meč sa Argentinom, najbolje svedoči podatak da su Kompani i družina dan pred meč lagano vozili bajseve po trening kampu, davali su autograme brojnim navijačima i slikali se sa brazilskim vojnicima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP