Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

ALO! IZABRAO IDEALAN TIM SVETSKOG PRVENSTVA

Miler predvodi magičnu ekipu!

Autor: P. Milovanović | 15.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Istorija se ponovila u Brazilu, nakon što su Nemci u finalu Svetskog prvenstva pobedili Argentinu sa 1:0, baš kao i pre 24 godine u odlučujućem meču na SP u Italiji.

Idealan tim Mondijala

„Panceri“ su potvrdili dominaciju, „gaučosi“ su po običaju ostalih praznih šaka, Holanđanima je na kraju za utehu pripala bronza, dok su domaćini Brazilci doživeli fijasko u poslednja dva meča, gde su primili sramnih 10 golova.
„Zlatna lopta“ neopravdano je dodeljena argentinskom čarobnjaku Leu Mesiju, većina će se složiti da je pomenuto priznanje trebalo da bude dodeljeno otkrovenju šampionata Kolumbijcu Hamesu Rodrigezu, koji je sa šest golova poneo titulu najboljeg strelca. Da sublimiramo, spuštena je zavesa na jubilarno 20. Svetsko prvenstvo u fudbalu, a „Alo!“ je za vas odabrao 11 idealnih koji su obeležili Mondijal.

Nojer
Primio je samo četiri gola na sedam mečeva. Definitivno najsavremeniji golman današnjice, bez dileme bi mogao da igra u odbrani ili veznom redu.
 

Humels
Prototip savremenog štopera sa odličnim procenama i hitrim reakcijama. Odlično „čita“ igru rivala.

Garaj
U teškim situacijama je hladan ko špricer. Najzaslužniji je što su „gaučosi“ primili samo četiri gola u sedam mečeva.

Lam
Nije Gvardiola džabe pričao da nije sarađivao sa inteligentnijim fudbalerom. Kapiten „pancera“ je sinonim za disciplinu i borbenost, sama njegova pojava na terenu uliva dodatnu snagu Nemcima.

Roho
Bek Sportinga je pravo otkrovenje turnira. Iako su mu samo 24 godine, Mondijal je odigrao kao mator. Neumorno je jurcao na sve strane, pucao je od snage.

Maskerano
Defanzivni vezni, koji je u Barseloni sinonim za „drvo“ i igrača koji obožava da bije protivničke napadače, odigrao je za desetku turnir u Brazilu. Ko od šale je izlazio na kraj s protivnicima, sve to uz neverovatno veliki broj preciznih pasova unapred.

 
Kros
Brazilu je zabio dva komada za dva minuta. Kreativnost mu je na najvišem nivou, a kada je lopta u njegovom posedu, sigurna je ko u sefu. Real je napravio pravi potez što ga je angažovao sat vremena po završetku Mondijala.

Roben
Brzonogi dribler je poput vina, što stariji - to bolji. Kao na motoru je pretrčavao čuvare na SP i bio je „mozak“ igre Holanđana. Sve akcije poticale su od njega. Jedina mana mu je što obožava da simulira.

Rodrigez
Napadač Monaka je zapalio fudbalski svet. Postigao je šest golova, a posebno će ostati upamćena „bomba“ protiv Urugvaja koju je ispalio levicom sa 30 metara. Kolumbijac je rođen da bude zvezda, sledi mu transfer u Real ili Barsu.

Mesi
Nosio je Argentinu do finala, nije mogao dalje. „Zlatnu loptu“ nije zaslužio, što ne znači da za takvog majstora fudbala nema mesta u idealnih 11. Da su „gaučosi“ pobedili, nadmašio bi Maradonu, ovako mora da čeka SP u Rusiji 2018.

Miler

Miler

Miler
Rođen je za svetska prvenstva. Iako ga mnogi osporavaju da nema mišićnu masu kako bi izdržao gomilu duela, Miler bez problema trese mreže i noćna je mora za defanzivce. Uvek je na pravom mestu u pravo vreme, što potvrđuje pet golova na turniru u Brazilu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP