Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

ALO! U POSETI FIRMI U KOJOJ RADI NAJBOLJI SRPSKI SUDIJA - MILORAD MAŽIĆ

Milorade, kolega, ne žuri na posao! Sviraj do finala!

Autor: D. J. BUŽIĆ | 19.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

“Nije što je naš, al’ je ubedljivo najbolji sudija na Svetskom prvenstvu! Kad već nema Srbije na Mondijalu, zdušno ćemo bodriti našeg Milorada. Ovom prilikom mu poručujemo - šefe, ostani što duže u Brazilu.

Srbija dobila novog heroja: Milorad Mažić

Srbija dobila novog heroja: Milorad Mažić | Foto: Profimedia

Za posao ne brini. Ne vraćaj se u kancelariju pre finala i donesi nam malo tog peska sa Kopakabane!”, raspoloženo će za “Alo!” najbliži saradnici našeg najboljeg fudbalskog sudije.

Kolege sudije Milorada Mažića

I one podržavaju Mažića: Marija i Darija| Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Ko je Milorad Mažić?
Milorad Mažić (41) rođen je u Vrbasu, gde živi sa suprugom Brankicom i sinovima Ognjenom (12) i Gordanom (7). Doktor je agroekonomije, a igračku karijeru je završio rano, zbog povrede kolena. Na listi FIFA je od 2009. godine, a od 2012. spada u A kategoriju evropskh arbitara. Sudio je na dosta mečeva Lige šampiona i Lige Evropa, a osim u našoj Superligi, delio je pravdu i u derbijima rumunske Prve lige, kao i u šampionatu Katara. Redovno sudi i u kvalifikacijama za Evropska i Svetska prvenstva.

Radni prostor firme “Zlatiborac”, u kojoj je Milorad Mažić direktor Regionalnog centra, podređen je ovog jula praćenju utakmica. Kolege iz Novog Sada, ali i ove iz Beograda, u kancelariji sede obučene u sudijske dresove, mašu kartonima i proslavljaju svaki zvuk Mažićeve pištaljke - faul, ofsajd, penal! Za njih je Mažić odavno veća faca od Ronalda, Nejmara, Mesija, Balotelija...

Naravno, radna atmosfera se ne narušava. Već prva satnica Mažićevog meča izašla je iz radnog vremena, a podršku zaposlenima daje i generalni direktor kompanije Dušan Knežević.

- Organizovali smo dve ekranizovane prostorije u okviru poslovne zgrade u kojima se može pratiti suđenje našeg Mažića. Naravno, proces proizvodnje i obaveze prema kupcima su prioritet, ali ćemo do kraja usklađivati radne pauze sa Mažićevim mečevima - kaže Knežević.

Kad Mažić sudi, kolege uzimaju  pauzu na poslu: Radivoje, Milan,  Dejan, Slobodan i Nikola

Kad Mažić sudi, kolege uzimaju pauzu na poslu: Radivoje, Milan, Dejan, Slobodan i Nikola | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Kakav je Milorad kao kolega?
- Reč je o kulturnom, obrazovanom i harizmatičnom čoveku, koji se nesebično daje porodici, prijateljima i kolegama. Retki su tako požrtvovani ljudi. Nećete naći zaposlenog u našoj firmi koji će vam reći nešto loše o njemu. Svojim odnosom prema saradnicima i zaposlenima, kao i umećem da ceni i tuđi rad, Mažić daje ogroman doprinos pozitivnoj atmosferi.

- Koja su, tačno, Mažićeva zaduženja u firmi?
- On je direktor našeg Regionalnog prodajnog centra u Novom Sadu i zadužen je za organizovanje plasmana, prodaje i distribucije proizvoda na celokupnoj tržišnoj teritoriji Vojvodine. Zahvaljujući Miloradovoj stručnosti i sposobnosti, ovaj Prodajni centar predstavlja jednu od uspešnijih poslovnih jedinica naše firme.

Iskreno navijaju  za svog direktora

Iskreno navijaju za svog direktora | Foto: Aleksandar Dimitrijević
- Kako vam se činio na fudbalskom terenu, konkretno, na meču Portugal - Nemačka?
- Iskreno, pomalo smo strepeli za našeg kolegu, jer je meč obilovao situacijama sa velikim sudijskim izazovima. Ali, Milorad je, po ko zna koji put, pokazao vrhunsko sudijsko umeće, jak karakter i odlučnost, čime je stvorio autoritet i držao tok meča pod kontrolom. Nije podlegao pritisku i zaista je pokazao da je vanserijski sudija i čovek kojim Srbija može da se ponosi. Verujem da ćemo ga gledati i u finalu - zaključuje Dušan Knežević.

 

Dušan Knežević

Zadovoljstvo je raditi sa čovekom kao što je Mažić: Dušan Knežević

Napuštajući sedište Miloradove firme, zaposleni nam kažu kako jedva čekaju vesti iz Brazila i informaciju - kada i kome će sledeći put suditi Mažić. Na kraju, samouvereno poručuju: “Kome god da sudi - Mažić pobeđuje”! 

Posle Ronalda, Mažić će deliti pravdu i Mesiju!

Posle utakmice između Nemačke i Portugala, Milorad Mažić sudiće po drugi put na Mundijalu. Kako prenosi RTS, najbolji srpski arbitar biće delilac pravde na na meču grupe F između Argentine i Irana.

Mažić je na meču između Nemaca i Portugala obavio jako dobar posao, uprkos tome što je dosta kritikovan od strane Portugalaca, jer je svirao penal za “pancere” i pritom isključio defanzivca Portugala, Pepea.

Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 19.06.2014 09:45h

    E neka si izbacio Pepea ... Svaka ti cast, ja bi ga izbacio pre utakmice

  • Po zadatku Vreme: 19.06.2014 12:34h

    Kakav je kao covek ne znam ali kao sudija je los. Pravi sudija zadatka kad treba nekog unistiti. Zna on dobro pravila ali je tendenciozan na fino da ne bude ocigledno. Zato mu i daju takve tekme da ih "sredi". Najbolji primeri su prethodni derbi gde je sudio po ociglednoj instrukciji da gospodareva miljenica osvoji titulu vec na toj utakmici i ova nemaca i portugalaca gde je odradio posao za Nemacku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP