Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

LUIZ KAO ADRIJANA LIMA

Ništa od seksa pre braka

Autor: Blic | 15.07.2014 - 18:46:00h | Komentara: 2

Ima 27 godina, jedan je od pozantijih svetskih fudbalera, ali i dalje drži obećanje: David Luiz, brazilski fudbalski reprezentativac, ne želi seks dok se ne venča.

Luiz je o tome rešio da progovori javno, a o tome izveštava "Gazeta online", koja posluje u okviru brazilskog "Globoa".

David Luiz

David Luiz | Foto: Wikipedia

On je, kao evanđelista, rešio da podrži hrišćanski stav o tome da se u brak treba ući "čist", kada je o seksualnom iskustvu reč, pa se, poput najboljeg igrača sveta Kake svojevremeno, priključio kampanji "Biram da čekam", kampanji koja promoviše upražnjavanje seksa tek posle sklapanja bračnih zaveta pred Bogom.
"Ova naša kampanja je, naravno, odmah izazvala kontrovezu, jer fudbal je prosto pojava u kojoj se takvo ponašanje ne smatra uobičajenim", kaže Nelson Žunior, koji je osmislio čitavu kampanju, pa dodaje:
"Pre nego što smo zvanično počeli saradnju sa Luizom, on nas je spazio na društvenim mrežama. Mislim da je jako važno što se jedna tako poznata, javna ličnost priključila ovoj kampanji. U pitanju je prava hrišćanska poruka, bez obzira kom segmentu Hrišćana pripadate, ako pripadate".

David Luiz

David Luiz | Foto: printskrin

 
David Luiz se već neko vreme zabavlja sa devojkom za koju su pojedini tabloidi javili da je, baš u završnici Mundijala, pristala da se uda za ovog brazilskog reprezentativca, ali ta informacija ipak nije zvanično potvrđena.
A kada već spominjemo venčanja Hrišćana, jedna zanimljivost: krune koje se mladencima stavljaju na glavu prilikom crkvenog obreda, zapravo su, vekovima unazad, bili - venci. I njih Sveti Jovan Zlatousti ovako pojašnjava: "Venci, kao pobedni znaci, meću se zato što su bračnici bili nepristupni bludu i sada nepobeđeni mogu ući u bračnu sobu".
Dakle, krune se stavljaju mladencima na glavu kao nagrada za njihovu telesnu nevinost koju su sačuvali do ulaska u brak. Ali, mi malo šta znamo o sopstvenoj veri, pa se onda pod krunama mnogi postide kada saznaju šta one znače. David Luiz, ako nastavi kao što i govori u kampanji, bar zbog toga neće. Štaviše, voljan je da učešćem u kampanji o tome upozna i druge.
Poslednji komentari
  • mirko Vreme: 15.07.2014 19:52h

    Kakav je..č,takav igrač...

  • laza Vreme: 15.07.2014 20:09h

    tako treba

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP