Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

ŽIVOTNE DRAME FUDBALERA ČILEA, JUNAKA OVOG MONDIJALA

Oni su prošli kroz pakao!

Autor: M. Zdravković | 20.06.2014 - 07:59:00h | Komentara: 0

Španija je fudbalski mrtva, a eksere u kovčeg bivšeg šampiona sveta na Mondijalu u Brazilu zakucali su Čileanci, sjajnim trijumfom od 2:0 na prepunoj „Marakani“.

Igrači Čilea

Vargas

 

Valdivija i njegova žena bili žrtve otmičara, Sančez kao dete nije imao ‘leba da jede, Miko dugo živeo na socijali, Vargas učestvovao u rijaliti
šou programu, Vidalova strast - kocka...

Međutim, „luda družina“ selektora Horhea Sampaolija, nije samo skup odličnih fudbalera, koji nastupaju u najjačim timovima sveta. Nekoliko Čileanaca ima svoje velike životne tajne, a mi ih otkrivamo kako bi vam u budućnosti pažnja ostala usmerena na talentovani južnoamerički tim, koji mnogi svetski stručnjaci, i to sa velikim razlogom, smatraju favoritom iz senke na ovom svetskom prvenstvu.

Sančez: Siromah od detinjstva!

Igrači Čilea

Igrači Čilea

Napadač Barselone i danas pomaže sirotinji

Napadač Barselone rodom je iz siromašnog dela Čilea, gradića Tokopilje, čiji je najpoznatiji stanovnik upravo on. Uprkos lovi i slavi, Aleksis ne zaboravlja detinjstvo i siromaštvo i svakog Božića putuje iz Barselone u rodno mesto, kako bi tamošnjoj deci odneo poklone, hranu i igračke.

Albornoz: Rođeni Šveđanin!

Igrači Čilea

Miko Albornoz

Defanzivac čije je ime skandinavsko - Miko, rođen je u Stokholmu 1990. godine. Otac mu je emigrirao iz Čilea, i nikada mu nije dozvoljavao da ima ikakve veze sa domovinom!? Miko je 2012. godine, ipak, odlučio da nastupa za Čile, a pred debi u dresu „crvenih“, na letu do Santijaga, tražio je od pilota da mu daju reči čileanske himne, kako bi je naučio napamet. Prema sopstvenom priznanju, živeo je na „socijali“ u Švedskoj, dok nije potpisao profesionalni

ugovor za Malme.

Vidal: Lud za konjima!

Igrači Čilea

Igrači Čilea

Obožava konje i kocku: Arturo Vidal 

Arturo ima još jednu veliku ljubav pored fudbala, a to su konji. On savaku posetu domovini koristi da na lokalnom hipodrumu uživo prati konjske trke. Trkama, na koje se kladi, pristupa krajnje pasionirano, satima proučava konje i odlučuje na koga će da stavi pare. Takođe, vlasnik je nekoliko konja, ali i uzgajivač pojedinih rasa.

Valdivija: Za dlaku preživeo!

Igrači Čilea

Poznat je kao veliki švaler, ali je u junu 2012. godine u Brazilu pretrpeo strašnu traumu. On i njegova supruga, čileanska manekenka Danijela Arangiz, kidnapovani su u Sao Paulu i bili su primorani da otmičarima isplate više od 10.000 evra. Srećom, sve se dobro završilo, par je brzo oslobođen, jer su se Horhe i Danijela predstavili kidnaperima kao studenti, pa je otkup bio manji.

Vargas: Počeo u rijalitiju!

Bio je mnogo talentovan, ali je živeo u radničkom kraju u predgrađu Santijaga i nije imao para da plaća autobus kako bi trenirao u nekom od velikih klubova. Ipak, prijavio se u rijaliti šou koji je tražio talentovane fudbalere i tamo ga je zapazio upravo sadašnji selektor Sampaoli. Doveo ga je u Univerzidad i od tada mu Edu vraća sjajnim golovima.

 

SAMPAOLI: Hoću da izbegnemo Brazil! 


Čileance u Brazilu sa klupe maestralno predvodi Argentinac Horhe Sampaoli. Iskusni stručnjak je majstor ofanzivne taktike, a njegov „blickrig“ su na svojoj koži osetili Španci.

Igrači Čilea

 
- Ponosan sam na igrače. Ne znam da li mi je ovo najbolja pobeda u karijeri, volim da verujem da će svaka sledeća biti još bolja. Ali ovu sigurno neću zaboraviti! Bili smo veoma hrabri. Sada je važno da se dobro spremimo za Holanđane. Nećemo kombinovati u poslednjem kolu, jer ne želimo drugo mesto u grupi. To mesto vam donosi Brazil za rivala u osmini finala, a ja ih neću, bar ne u ovoj fazi takmičenja - pametno razmišlja Sampaoli.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP