Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

THE END

Pet razloga zašto su Španci pukli na Mondijalu

Autor: Ekipa Alo! | 20.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Španski mediji su juče poptuno nagrdili svoje fudbalere, koji su za samo tri sata (180 minuta) na Mondijalu u Brazilu prosuli sve ono lepo što su izgradili u proteklih šest godina, kada su osvojili dve evropske i jednu svetsku krunu.

Očajan:  Serhio Ramos

Očajan: Serhio Ramos | Foto: Profimedia

Rafal naslova po četi Visentea del Boskea u kojima se označava kraj jedne zlatne ere, pa propast „tiki-taka“ sistema igre, koji je selektor prepisao od Barselone, samo su neki od razloga debakla. Nema tu mnogo filozofije, dovoljno je navesti pet ključnih razloga kraha „crvene furije“.


1. OMATORILI
Okosnicu tima činili su igrači koji su bliži statusu veterana nego prvotimaca. Ćavi (34), Kasiljas (33), Ćabi Alonso (32) nisu više mladi i ne mogu da se bore sa drčnijim rivalima.

2. ŠUPLJA ODBRANA
Odluka da vremešni Kasiljas brani i u Brazilu, vratila se selektoru Del Boskeu kao bumerang. Ni defanzivci Pike i Ramos nisu bili u formi, valjda su i oni umorni.

3 DIJEGO KOSTA
Odbio je Brazil zbog igranja za Španiju, a sudbina se brutalno poigrala s njim na prvenstvu u rodnoj zemlji. Nije šutnuo u gol na dve utakmice, mada ga ni saigrači nisu podržali.

4. STARI SISTEM
Njihova „tiki-taka“ je bila nezaustavljiva 2010, ali su u međuvremenu prošle četiri godine i ljudi su ih provalili. Moraju da smisle nešto novo.

5. JUG BRAZILA
Igranje u Južnoj Americi je uvek loše za evropske selekcije. Nije Španija na prošlom kupu konfederacija slučajno izgubila od Brazila. Delovali su izgubljeno jer nemaju podršku navijača kao ranije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP