Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

MILOVAN RAJEVAC STAO U ODBRANU “CRNIH ZVEZDA”:

Priče da Gana namešta su smešne!

Autor: Ekipa Alo! | 24.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Čelnici Fudbalskog saveza Gane našli su se u problemu usred Mondijala zbog optužbi za nameštanje! Novinari britanskog “Telegrafa” razotkrili su dve osobe iz Gane (jedan FIFA agent, drugi čelnik fudbalskog kluba iz Gane), koje tvrde da mogu da nameste svaki prijateljski meč nacionalnog tima te zemlje za 120.000 evra!

Fudbaleri Gane

Fudbaleri Gane | Foto: Profimedia

Predsednik FS Gane Kvesi Njantaki je ugovorio dve prijateljske utakmice po završetku Mondijala, ali je negirao da je moguće namestiti bilo šta.
Milovan Rajevac, srpski trener koji je vodio “crne zvezde” na prethodnom Mondijalu, kaže da mu ove priče deluju smešne.


- Ako neko može da namesti prijateljske utakmice, alal mu vera! Samo, meni je to smešno. Dok sam bio u Africi, jedine molbe koje sam imao, to je da izostavim pojedine igrače iz tima zbog umora. Hipotetički, kada bi mi rekao da je neka utakmica nameštena, ne bih ni izašao na teren. Ili, hajde, možda može da se desi da ja ne znam da je meč namešten. Ali opet, niko osim mene ne zna koji tim će započeti meč, tako da su veoma male mogućnosti za eventualne špekulacije - rekao je Rajevac.
Srpski stručnjak smatra da je sve reklama.

- Ljudi žele da skrenu pažnju na sebe raznim pričama. Uostalom, 120.000 evra mi ne zvuči kao neka naročita cifra, ali opet, zbog kladionica, možda se tu kriju i veće pare. Niko nema ni razloga da namesti meč, jer nam je država Gana plaćala 3.000 dolara po svakoj prijateljskoj utakmici, dok su zvanične bile premirane.

Jednom se desilo nešto u šta bi pojedinci mogli da posumnjaju da je reč o nameštaljci, ali Rajevac kategorički odbija takvu pomisao.
- Igrali smo pripreme za Mondijal protiv Japana u Holandiji, vodili 3:1 do 85. minuta, a onda smo primili tri gola i izgubili. Ali to se desi jednom u “100 godina”. Ne verujem da rezervisti, koje sam ubacio jer smo dan ranije igrali takmičarski meč, imaju ikakve veze sa tim, s obzirom na to da žele da se dokažu. Pre ćete sumnjati u standardne prvotimce, tako da apsolutno isključujem mogućnost da je neko pustio Japance - kategoričan je Rajevac.

Milovan Rajevac

Milovan Rajevac | Foto: FoNet - AP

RAJEVAC: „Ne otpisujte Ganu!“


U prva dva kola na Mondijalu, Gana je pokazala kvalitet protiv SAD, posebno protiv Nemačke (2:2), ali će u poslednjem kolu morati da pobedi Portugal i da se nada pobedi Nemačke nad Amerikom da bi prošla dalje.
- Svi su Ganu otpisali posle poraza od SAD, ali sam znao da Nemci ne mogu da nadtrče “crne zvezde”. E sad, problem je što u poslednjem kolu i Nemcima i SAD odgovara remi. Pitanje je koliko “panceri” mogu, videli smo to baš protiv Gane, da nisu toliko svemoćni. Da je Gana povela sa 3:1 u tom meču, sigurno bi išla dalje - rekao je Rajevac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP