Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

FAVORITI U GRUPAMA A I B VEČERAS IGRAJU NA „ŽIVOT ILI SMRT“

Španci i Hrvati pakuju kofere?!

Autor: M. Zdravković | 18.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Hoće li vladajući šampioni sveta Španci i naše komšije Hrvati već večeras spakovati kofere za brzi povratak kući? Verovatnoća za takav scenario postoji, iako bi, barem na papiru, obe selekcije trebalo da su jače od rivala sa kojima se sastaju u drugom kolu šampionata u Brazilu.

Hoće li se oporaviti od  šokantnih pet komada  na startu: Iker Kasiljas,  golman Španije

Hoće li se oporaviti od šokantnih pet komada na startu: Iker Kasiljas, golman Španije | Foto: Profimedia

„Crvena furija” posle startnog debakla protiv Holandije (1:5), igra protiv favorizovanog Čilea (21.00, RTS), tima koji bi pobedom mogao da obezbedi prolaz u drugi krug, ali i da eliminiše jednog od favorita Mondijala. Glavni adut južnoameričke selekcije biće napadač Barselone Aleksis Sančez, koji najavljuje da neće biti popusta za klupske saigrače iz tabora Španije.


- Ovo je Mondijal na kome igram samo za moju zemlju i narod i ne zanima me što su naspram mene saigrači iz Katalonije. Super smo mi drugari i sve je to lepo, ali je svetsko prvenstvo posebno takmičenje i tu nema emocija. Ne tražim nikakav popust od njih, ali im ga ni ja neću dati. Želim da pobedim Španiju i donesem Čileu plasman u sledeću fazu - tvrdi Sančez.
Visente del Boske, selektor Španije, kaže da je njegov tim arhivirao ubedljiv poraz od Holanđana.

Bez prava na novi poraz:  Darijo Srna (Hrvatska)

Bez prava na novi poraz: Darijo Srna (Hrvatska) | Foto: Profimedia


- Bio sam zabrinut odmah posle meča, ali idemo ka tome da se podignemo. Naravno, frustracija ne može da nestane za jednu noć, posebno posle onakvog poraza, ali imamo igrače koji su svesni da nam je ulog velika reputacija koju smo stekli. Žao mi je što su nas mediji napali posle debakla od Holandije, eto, zaboravili su koliko smo im radosti doneli prethodnih godina. Neka znaju da nismo mrtvi, da još dišemo - poručuje Del Boske.

Navijači Španije

Navijači Španije


Osim šampiona Evrope, u gadnom sosu su i Hrvati, koji posle poraza od Brazila na startu prvenstva nemaju pravo na kiks u okršaju s Kamerunom (23.59, RTS). U taboru naših komšija buru ne prestaje da izaziva ni objavljivanje golišavih fotografija reprezentativaca sa bazena, zbog kojih više ne daju izjave hrvatskim novinarima, pa će biti zanimljivo videti kako će se „vatreni”, pojačani povratnikom Mandžukićem, snaći u okršaju sa autsajderima, kod kojih zbog povrede možda izostane veteran Samjuel Eto.

Miligan: Samo da nas Holanđani ne rasture!


Uvodni meč današnjeg mondijalskog dana odigraće Australija i Holandija (18.00, RTS).
Jasno je da je četa Luja van Gala apsolutni favorit posle demoliranja Španije na startu Mondijala, pa se očekuje lagani trijumf i overa prvog mesta u grupi. Koliki je Holandija favorit, najbolje svedoče reči defanzivca „kengura” Marka Miligana:
- Pitate me da li ih se plašim... O da, jako se plašim. Holandija je delovala moćno protiv Španije, a kada su njima ono uradili, šta li će tek nama - iskren je defanzivac Australije koji će odgovor dobiti oko 20 časova.

Poslednji komentari
  • radivoje pantic Vreme: 18.06.2014 09:42h

    Hrvati nikakvi favoriti nisu bili. U prosecnoj grupi sa slabom Mihajilovicevom Srbijom , jos slabijom Makedonijom i Skotskom , jedva su u zadnjem kolu uspeli da se kvalifikuju iza Belgije na SP.Sasvim su prosecna ekipa jaka na taktickom planu i KLOVNOVI ( dresovi su im takvi , kao i drzava ) nisu bolji od Meksika, koji ce sigurno proci u 16 najboljih.

  • anazg Vreme: 18.06.2014 16:36h

    samo vi baksuzirajte...niste još preboljeli onih 2:0 za HR kad ste ispali...da to netko bolji pljuje pa ajde...ispali ili ne,mi smo bar izborili doći tamo...vi samo možete pljuvat...ljubomora je teška stvar...tko će o kome nego onaj gori o boljem

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP